fbpx

Julian Assange

julian-assange
5 5 3 Product
Redna cena: 17,95 € Vaša cena: 17,95 €
Človek, ki je zamajal imperij
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Julian Assange
Mehka vezava
340
Slovenski
23,5 x 16,5 cm

Izjemno in po krivici spregledano delo morda najvplivnejše osebnosti našega časa na zahodni polobli: človeka, ki je zamajal imperij. 

Julian Assange, Neavtorizirana avtobiografija

Knjiga je podrobna prvoosebna pripoved, v kateri avtor predstavi svoje nenavadno otroštvo, dobo odraščanja, v kateri se je razvil v vrhunskega hekerja, svoje prve aretacije in sodne procesae, zatem pa tudi študija in postopnega razvoja ideje, ki je danes znana pod razvpitim imenom Wikileaks. Nastala na podlagi niza intervjujev, ki jih je z avtorjem posnel ugledni škotski pisatelj Andrew O'Hagan. Kot je splošno znano, je Julian leta 2011, tik pred objavo knjige, odstopil od avtorizacije in s tem dovoljenja za objavo – s pojasnilom, da gre za preveč osebno izpoved.

Ker je bila pogodba že podpisana in honorar že izplačan, se je založba Canongate avtorjevemu nasprotovanju navkljub knjigo vseeno odločila priobčiti. Založba Sanje je tedaj iz lojalnosti do Juliana tudi sama odstopila od namere, da v slovenščino prevede in objavi knjigo. Šele leta kasneje smo izvedeli, da se je Julian za to drzno potezo odločil tudi zato, ker mu avtorizacija in objava dela lahko škoduje pri sodnih postopkih, ki jih zoper njega razpisujejo predstavniki prav tistih držav, katerih osupljivo koruptivnost in kriminalno delovanje je Wikileaks razkrival. Tako smo na knjigo ponovno natančno prebrali, jo zagledali v novi luči ter prepoznali njeno izjemno vrednost.

Po dramatičnem dogajanju v Veliki Britaniji – sramotni aretaciji Juliana Assanga v Ekvadorski ambasadi, ki predstavlja dejanje brez presedana v zgodovini, ter po njegovem zaprtju v najbolj varovani zapor v Veliki Britaniji, zloglasni Belmarsh – smo se odločili, da knjigi kar najhitreje utremo pot do bralcev.

V košarico

Morda bi vas zanimalo še

26,90 € Oona & Salinger
Frederic Beigbeder
24,00 € Ogledala
Vesna Milek
29,00 € Luciferka
Svetlana Makarovič , Matej Šurc , Kotik
24,90 € Kot je bila - prva dama Melania Trump
Igor Omerza, Nino Mihalek
-7%31,00 €28,83 € Ogenj, rit in kače niso za igrače
Milena Miklavčič
-7%30,00 €27,90 € Ogenj, rit in kače niso za igrače 2. del
Milena Miklavčič
29,99 € Pocestnica
Benka Pulko
Rezultati 1 - 11 od 11
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si