fbpx

Tam tam

tam-tam
5 5 1 Product
Redna cena: 33,90 € Vaša cena: 33,90 €
KNJIGA VSEH KNJIG O INDIJANCIH
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Tommy Orange
Trda vezava
304
Slovenski

Knjižna uspešnica New York Timesa! – pretresljive zgodbe Indijancev, ki skušajo prodreti skozi močne in varljive klišeje o njih, ki jih je sodobni svet poln. Tommy Orange z naravnost osupljivim in dovršenim slogom odstira vrata v nam neznani svet duš, ki skušajo povedati nepotvorjeno resnico o sebi.

Tam tam; Tommy Orange

Presunljiv roman Tommyja Orangea sledi dvanajstim likom iz domorodnih skupnosti: vsi potujejo na Veliki oaklandski pow wow, vsi so povezani drug z drugim na načine, ki jih mnogi med njimi še ne dojamejo. Tam je Jacquie Rdeče pero, na novo ozdravljena alkoholičarka, ki se skuša vrniti k družini, ki jo je zapustila. Dene Oxedene, ki si skuša na novo urediti življenje po stričevi smrti in je prišel delat na pow wow, da bi počastil spomin nanj. Opal Viola Victoria Medvedji ščit je prišla gledat svojega nečaka Orvila, ki se je sam naučil tradicionalnega indijanskega plesa s pomočjo video posnetkov na YouTubu in bo prvič javno nastopil.

Tam se bo zgodilo veličastno srečanje in odvil se bo spektakel svete tradicije. Tam bodo priče žrtvovanju, junaštvu in izgubi. Skupaj ta zbor glasov pripoveduje o stiski urbanega ameriškega domorodca – spopada se s kompleksno in bolečo zgodovino, z dediščino lepote in duhovnosti, zavezo, žrtvovanjem in junaštvom. Ko spoznamo razloge, zaradi katerih se je vsakdo od njih udeležil Velikega oaklandskega pow wowa, nas bo razvoj dogodkov vodil proti presenetljivemu, a hkrati neizogibnemu zaključku, ki bo spremenil vse.

Tam tam je takoj postal klasika in je hkrati ganljiv in neznansko zabaven, skrajno sodoben in vselej nepozaben.

V košarico

tommyorange.jpg

Orange (1982) je pripadnik ameriških staroselcev Čejenov in Arapahov, kar postane jasno že po prvih prebranih stavkih romana, ki ga avtor uvede z esejem, v katerem na kratko, a odločno povzame kronologijo nasilnosti, ki so ga priseljenci v Ameriko in vojska izvajali nad staroselskim prebivalstvom, ki je vse do danes ostalo stisnjeno in zakrčeno. A vendar so vsaj nekateri Indijanci tudi v urbani sedanjosti našli svojo novo identiteto, skupaj z bivanjskimi težavami, ki jih spremljajo, kar je izhodišče romana. Orange nam predstavi paleto dvanajstih likov (tudi svoj alter ego), ki vsi potujejo na Veliki oaklandski pow wow, srečanje staroselcev, kjer se bo izkazalo, da so povezani z drugimi na načine, ki jih mnogi med njimi še ne dojemajo.

Morda bi vas zanimalo še

Rezultati 1 - 6 od 6
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si