fbpx

Nevidni

nevidni
5 5 1 Product
Redna cena: 27,90 € Vaša cena: 27,90 €
Angleški prevod romana se je leta 2017 uvrstil v ožji izbor za Bookerjevo nagrado
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Roy Jacobsen
Mehka vezava
204
Slovenski

Roy Jacobsen (1954) je večkrat nagrajeni norveški pisatelj in ena ključnih figur sodobne norveške književnosti. 

Nevidni; Roy Jacobsen

Zamislite si norveški Boj na požiralniku, napisan z zgodovinske distance, z mero subtilnega humorja, večnostjo metafizičnih vprašanj in nastavki za kritično razumevanje razvoja kapitalistične in meščanske družbe v prvi polovici 20. stoletja.

Vse to je roman Nevidni (De usynlige) znanega in večkrat nagrajenega norveškega pisatelja Roya Jacobsena. Nevidni je presunljiva pripoved o družini Barrøy z istoimenskega norveškega otoka v začetku dvajsetega stoletja. Otok je za Jacobsena totalnost sveta, na njem delujejo vidne in nevidne sile trdega boja za preživetje, rojevajo in umirajo generacije, tlijo sanje, in se krešejo konture občega zgodovinskega razvoja.

Dogajanje Jacobsen opisuje potrpežljivo, s čvrsto psihološko karakterizacijo, mešanico subtilnega in grobega jezika in z realističnim okvirjem, ki nikakor ni atavističen, temveč deluje brezčasno. Angleški prevod romana se je leta 2017 uvrstil v ožji izbor za Bookerjevo nagrado, leta 2018 pa je Jacobsen za roman prejel International IMPAC Dublin Literary Awards.

V košarico

Roy Jacobsen se je rodil v Oslu leta 1954. Objavil je več kot ducat romanov in zbirk kratkih zgodb, spisal pa je tudi biografijo norveškega laburističnega politika Trygveja Bratellija. Uveljavil se je kot ena ključnih figur sodobne norveške književnosti.

Za debi, zbirko kratkih zgodb Fangeliv, ki jo je Jacobsen objavil leta 1982, je bil ovenčan z nagrado Tarjei Vesaas' debutantpris. Leta 1989 je postal prejemnik prestižne nagrade združenja norveških kritikov (Den norske Kritikerprisen for litteratur or Kritikerprisen); nagrajen je bil za zbirko kratkih zgodb Det kan komme noen. Kasneje je prejel še številne nagrade, tudi nagrado norveških knjigotržcev (Bokhandlerprisen) za kritiško cenjeni roman Seierherrene iz leta 1991, nagrado Gyldendal za roman Hoggerne iz leta 2006 in za roman Vidunderbarn iz leta 2009, nagrado Riksmålsforbundets litteraturpris in nagrado občine Oslo za umetniške dosežke.

Morda bi vas zanimalo še

Rezultati 1 - 8 od 8
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si