fbpx

Predsednikova norost

predsednikova_norost
5 5 2 Product
Redna cena: 22,00 € Vaša cena: 22,00 €
ali Predsednik republike je nor : tragikomedija v dveh dejanjih
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Jure Godler
Mehka vezava
178
Slovenski

Slovencem dati predsednika republike, kakršnega še nismo imeli, bi si ga pa zaslužili.

Predsednikova norost; Jure Godler

Jureta Godlerja pozna širna Slovenija po pronicljivem humorju. Pravkar je izšla njegova drama Predsednikova norost. Sam pravi, da je vsaka podobnost z resničnimi osebami zgolj naključna, kar nas bo še bolj nasmejalo. 

»Prepariranje psihe omračenega uma na prestolu je motiv, ki je umetnike navdihoval, odkar je oblast stopila v glavo prvemu plemenskemu poglavarju, nakar je dežurni jamski šaljivec stopal za njegovim hrbtom, da ga poglavar ni opazil, in oponašal njegove kretnje. Med najboljšimi dramami, ki se ubadajo z vladarjem, ki počasi, a vztrajno polzi v norost, so Kralj Lear Williama Shakespeara, Norost kralja Jurija Alana Bennetta in instagram profil Boruta Pahorja. Jure Godler v svoji dvodejanki ne skriva, da je prebral vsa tri omenjena dela, a Predsednikova norost ni zgolj njihov pastiš. Absurdističnemu peresu brežiškega satirika je uspelo banalno abotnost sodobnega političnega sveta spinaltapovsko naviti do enajstke in s protagonistom Božem Lamprehtom Slovencem dati predsednika republike, kakršnega še nismo imeli, bi si ga pa zaslužili.« - Boštjan Gorenc - Pižama, pisec pohval za denar   

Jure Godler je TV voditelj, skladatelj in pisec. Rojen je bil v Brežicah leta 1984. Kariero je začel pri Radiu GaGa pod vodstvom Saša Hribarja. S Tilnom Artačem in z glasbenokomično predstavo GodArt je prepotoval Slovenijo in južno Kalifornijo ter sodeloval pri mnogih TV-oddajah na RTV Slovenija in Planet TV. V prostem času igra golf in se opazuje v ogledalu.

V košarico

Morda bi vas zanimalo še

Rezultati 1 - 8 od 12
Vaš E-mail: *
Vir prijave:

S prijavo na e-novice se strinjam s Splošnimi pogoji poslovanja in Politiko varovanja osebnih podatkov.
Name: *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si