fbpx

Stopinje upora

stopinje_upora
5 5 4 Product
Redna cena: 22,00 € Vaša cena: 22,00 €
Upor je v tem času najbolj državotvorno dejanje. Upor kulture. Upor znanosti. Upor vsakogar, ki želi drugačno družbo, družbo brez zastraševanja, družbo, ki ne temelji na nacizmu sorodnih idejah.
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Dragan Petrovec
Mehka vezava
279
Slovenski

Strogo gledano so Stopinje upora kolumne, toda nekateri posamezniki imajo publicistični dar, ki presega zgolj dnevnopolitično mnenjsko pisanje.

Stopinje upora; Dragan Petrovec

Besedila Dragana Petrovca, ki so v veliki večini nastala za časopis Dnevnik, pogosto mejijo na eseje, četudi v nekoliko krajši formi. Privržene bralke in bralce si avtor nabira z globinskim pristopom, ki temeljno človečnost – vključno s humorjem – spaja z eruditskim poznavanjem kaznovalnih sistemov, polpretekle zgodovine ter s hitrim odzivom na najbolj pereča vprašanja, ki jih pred nas postavlja demokracija.

Pri tem je brezkompromisen, zastavlja vso svojo strokovnost ter integriteto, prvotni hiter odziv pa se s časovno odmaknjenostjo izkaže tudi za precej natančnega, kar tovrstnemu pisanju prinaša vrednost, ki je trajna.

Knjiga združuje izbrana besedila zadnjih sedmih let, namenjena pa je tudi tistim, ki zaradi takšnih ali drugačnih razlogov (še) niso redni bralci. Petrovca. Ali Dnevnika.

» Izbrane kolumne se posvečajo pojavom in dogodkom, ki kličejo po uporu. Tudi z dovoljenimi oblikami upora se lahko dosežejo spremembe. Zato nikjer ni najti v besedilih pozivanja k revoluciji. Potrebna pa sta predvsem pogum in doslednost.«

»Upor je v tem času najbolj državotvorno dejanje. Upor kulture. Upor znanosti. Upor vsakogar, ki želi drugačno družbo, družbo brez zastraševanja, družbo, ki ne temelji na nacizmu sorodnih idejah. Vendar, upor na dovoljen način. Teh načinov je mnogo, veliko več, kot si predstavljamo. Potrebno je nekaj domišljije in precej poguma. Priložnosti za dokazovanje obojega pa nikakor ne manjka.«

V košarico

Dragan Petrovec (r. 1952) je pravnik kriminolog – penolog in strokovnjak na področju izvrševanja zapornih kazni. Ukvarja se s filozofijo in prakso kaznovanja, tretmajem obsojenih in s kriminalitetno politiko. Napisal je več strokovno-publicističnih del, med drugim Kazen brez zločina (1998), Mediji in nasilje (2003), Kult žrtve (2005) ter Nasilje pod masko (2015), izšli pa sta tudi dve knjigi njegovih humornih zapisov: Fanči s psihiatrije in še hujše zgodbe (2015) in Pismo nigerijske vdove (2018). Je redni kolumnist časopisa Dnevnik. 

Morda bi vas zanimalo še

Rezultati 1 - 7 od 7
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si