fbpx

Kje je otrok

kje_je_otrok
5 5 4 Product
Redna cena: 25,00 € Vaša cena: 25,00 €
Psihološki roman Milene Miklavčič, avtorice številnih slovenskih knjižnih uspešnic, med drugim tudi serije knjig Ogenj, rit in kače, niso za igrače.
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Milena Miklavčič
Mehka vezava
290
Slovenski

Nosilka osrednjega lika je socialna delavka Kristina, ki skoraj šest let zaman išče človeka, ki je ugrabil deklico Pio. Pri svojem delu se nenehno sooča z ljudmi, ki jim pomaga v stiski. Nekateri od njih so ji hvaležni, drugi so prepričani, da je zanje naredila premalo.

Kje je otrok; Milena Miklavčič

Ko sredi vročega poletja Kristino najdejo mrtvo na nekem parkirišču v Šentvidu, nihče ni niti slutil, kdo bi bil lahko kriv za njeno smrt. Jo je ubila lastna hči, morda celo Milena M., nekdo od sokrajanov iz vasice pod Starim vrhom? Morilec se razkrije malo pred koncem knjige.

Roman sodi v zvrst psiholoških trilerjev. Na 290 straneh se bralec sooča z življenjem posameznih likov, ki delujejo celo zelo domače, saj so vzeti iz vsakdanjega življenja. Zamolčano, kar nosi malodane vsak človek v sebi, pa še dodatno pripomore do ključnega, zelo nepričakovanega razpleta.

O tem, kako je nastala knjiga, Milena Miklavčič razloži takole:«V desetletjih, ko sem zbirala zgodbe za trilogijo Ogenj, rit in kače niso za igrače, sem se pogosto spraševala, kje so meje, preden se nam ''utrga film''.

  • Kako prenašamo psihične napore, kakšna bremena smo sposobni nositi na ramenih?
  • Govorimo resnico? Se sprenevedamo?
  • Pometamo težave pod preprogo, namesto da bi se soočili s težavami? K
  • oliko mask, s katerimi si priložnostno pokrivamo obraz, hranimo v omari?
  • Govorimo eno, delamo drugo? Ali smo žrtve vzorcev, ki se prenašajo iz roda v rod?
  • Krivimo druge, namesto da bi se pogledali v ogledalo?

Na ta in še na mnoga druga vprašanja, sem skupaj s sogovorniki iskala odgovore že v trilogiji Ogenj, rit in kače niso za igrače.

V košarico

milena_miklavi_356442848.jpg

MILENA MIKLAVČIČ je slovenska pisateljica, novinarka in ljubiteljska raziskovalka preteklosti. Je štirikrat mama in štirikrat babica, družino pa si je ustvarila v Žireh. Več kot 20 let je oblikovala kulturne in otroške oddaje na Radiu Sora, nato je pisala zgodbe za Gorenjski glas, še danes pa piše za različne medije. Je tudi dobitnica različnih literarnih nagrad in priznanj, predvsem pa je oseba z velikim srcem, ki ji je življenje namenilo veliko lepih in tudi težkih trenutkov.

Morda bi vas zanimalo še

Rezultati 1 - 6 od 6
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si