Po poti tantre

po_poti_tantre
5 5 6 Product
Redna cena: 23,90 € Vaša cena: 23,90 €
Jeseni 1968 je Daniel Odier zapustil Evropo in se podal na zelena pobočja vznožja Himalaje.
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Daniel Odier
Mehka vezava
174
Slovenski

Tantrizem je edina starodavna filozofija, ki je preživela vse zgodovinske pretrese, vdore in vplive, do nas pa nespremenjena prihaja po neprekinjeni verigi učiteljev in učencev. 

Po poti tantre; Daniel Odier

Jeseni 1968 je Daniel Odier zapustil Evropo in se podal na zelena pobočja vznožja Himalaje. Star je bil triindvajset let in navdušen nad vzhodnimi mistiki. Odpravil se je iskat učitelja, ki bi mu lahko razodel skrivnosti, do katerih se ni mogel dokopati z branjem in študijem svetih besedil. Želel si je vsega, tako modrosti in duhovnosti, ki ju prinaša askeza, kot lepote, ljubezni in čutnosti strastnega življenja. Ravno tam je Odier odkril šivaistični tantrizem, skrivno duhovno pot, ki si prizadeva s sprejemanjem poželenja preseči ego in znova odkriti božansko.


Tantrizem je edina starodavna filozofija, ki je preživela vse zgodovinske pretrese, vdore in vplive, do nas pa nespremenjena prihaja po neprekinjeni verigi učiteljev in učencev. Je tudi edina, ki je obdržala podobo Velike Boginje kot vrhovnega vira moči. Cela tantrična nasledstva so sledila velikim učiteljicam in še danes številne jogini poučujejo to starodavno modrost. Potem ko je Odier mesece po vsej Himalaji iskal učitelja, je srečal Devi, véliko jogini, ki ga je odpeljala na mistično potovanje, kakršnega si niti v sanjah ni mogel predstavljati. Ko ga je občasno vodila onkraj meja spolnih izkušenj, spet drugič pa mu grozila z uničenjem, ga je poučila, kaj pomeni biti resnično živ in poznati božansko naravo absolutne ljubezni.

V košarico

Daniel Odier je francoski pisatelj, pesnik, esejist in scenarist, mojster zena, čana in velik poznavalec kašmirskega šivaizma. V Parizu je ustanovil Center za tantro in čan, na kalifornijski univerzi pa je predaval o duhovnih izročilih daljnega vzhoda. Je avtor številnih dokumentarnih del in romanov. Živi v Parizu.

Morda bi vas zanimalo še

Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si