Ko ti črna mačka prečka pot... je nekam namenjena

ko_ti_crna_macka_precka_pot
4.66667 5 6 Product
Redna cena: 24,00 € Vaša cena: 24,00 €
Knjigi je priložen DVD - Predavanje: Razumevanje obsesivno-kompulzivne motnje (2 uri)
Na zalogi, dobava takoj!

Specifikacija

Aleksandra Meško
Mehka vezava
95
Slovenski

Naši predniki niso listali revij, iz katerih so jih gledali srečni, nasmejani, zdravi in samozavestni obrazi. 

Ko ti črna mačka prečka pot... je nekam namenjena; Aleksandra Meško

V današnjem času ni lahko živeti v zahodni kulturi. Saj ne, da bi bilo našim prednikom kaj bistveno lažje … Tudi oni so se, podobno kot mi, srečevali s čustvi strahu, negotovosti, občutji izčrpanosti ali brezsmiselnosti. Tudi oni so poznali čudne, nenavadne ali črne misli, ki se v obdobjih čustvene stiske ali pa včasih kar tako pletejo v naših glavah. Verjetno pa se ena pomembnih razlik med njimi in nami izraža v odnosu do človeškega trpljenja.

Naši predniki niso vsak dan prisluhnili radijskemu voditelju, ki bi jih že navsezgodaj zjutraj bodril k dobremu in vedremu razpoloženju. Tudi niso listali revij, iz katerih so jih gledali srečni, nasmejani, zdravi in samozavestni obrazi. Mlade mamice niso brale o blaženi sreči, ki jo doživljajo druge mlade mamice ob svojih dojenčkih. Niso brali intervjujev z uspešnimi, nadarjenimi ali izjemnimi ljudmi ter sledili njihovim zgodbam o navadah in osebni filozofiji, ki vodi k življenjskemu uspehu. In naši predniki tudi niso vsak dan pregledali objav, sporočil in dogodkov na FB …

Saj ne, da bi jim bila prihranjena iluzija o tem, kako so drugi ljudje bolj srečni, zadovoljni in kako bolje obvladajo svoje življenje kot oni sami … Vendar pa njihova težnja po prijetnosti, dobrem počutju in sreči ni bila nikoli tako močno stimulirana, kot je zdaj naša.

V košarico

Priročnik o OKM bo nedvomno v veliko pomoč vsem, ki si kljub OKM želijo kakovostno živeti, in tudi nam terapevtom. Vsiljivke so predstavljene kot nekaj povsem človeškega, nenevarnega, kar prinese veliko olajšanje, zmanjša se strah, razblini se sram, manj je strahu pred stigmatizacijo. Zelo nazorno je prikazano, zakaj je boj z vsiljivkami in neprijetnimi čustvi nepotreben, povsem neučinkovit, le izčrpava in vzdržuje motnjo. Z novim znanjem, ki ga nudi priročnik, bo lažje poiskati primernega terapevta, zbrati pogum in zapustiti na videz varno zavetje ritualov in stopiti na nekoliko tvegano pot, ki pa nedvomno vodi k polnejšemu življenju.
Všeč mi je tudi posnetek predavanja o anksioznosti in OKM. Lepo, prepričljivo in razumljivo je povedano, lahko je slediti, dodano napisano besedilo še olajša razumevanje. Posnetek je lepo oblikovan, nobenih odvečnih informacij, brez kiča. 

Dragica Resman, dr. med., spec. psihiatrije Psihiatrična bolnišnica Begunje, Oddelek za kognitivno vedenjsko terapijo


V sodobnem življenju izkušamo veliko tesnobe oz. anksioznosti, ki presega raven anksioznosti, ki je evolucijsko pomembna in varovalna. Klinično pomembne ravni anksioznosti v EU izkuša 14 °A prebivalcev, te motnje pa jim zmanjšujejo kakovost življenja, povzročajo mučna subjektivna stanja in kvarijo medosebne odnose. Ena izmed njih je obsesivno-kompulzivna motnja (OKM), ki jo ocenjujejo za posebej trdovratno. Avtorica s svojim priročnikom demistificira prepričanja o terapevtski nedostopnosti in oblikuje tak razlagalni koncept, da postane spoprijemanje z OKM precej bolj izvedljiv in dosegljiv cilj za ljudi, ki trpijo zaradi nje, in njihove terapevte. Ta priročnik je v poplavi informacij odlična izbira za psihoterapevte, psihologe, zdravnike, psihiatre in druge kolege, ki delujejo na področju duševnega zdravja/motenj. Razumljiv pa je tudi laični javnosti, posebej ljudem s simptomi OKM. Če ga bodo prebrali, bodo lahko veliko bolje sodelovali v svoji lastni terapiji. 

Izr. prof. dr. Maja Rus Makovec, dr. med., spec. psihiatrije Univerzitetna psihiatrična klinika Ljubljana, Enota za zdravljenje odvisnosti od alkohola


Čeprav so strah, žalost, brezup in bolečina od nekdaj človekovi sopotniki, jih sodobni človek težko sprejema kot svoje. Imeli bi pogum, ne pa strahu, veselje, ne pa žalosti; imeli bi življenje, ne pa smrti. V želji, da bi se, in v iluziji, da se lahko odpovemo svoji naravi, smo del sebe predali v roke "zunanjim objektivnim znanostim", katerih neverjetni dosežki naj rešijo probleme človeka in obudijo upanje trpečih.
Ta publikacija je ena redkih, ki prepoznava in na primeru obsesivno-kompulzivne motnje opisuje poti in stranpoti družbe in človeka k na novo najdeni celovitosti in polnosti. Avtorica z bogatim znanjem, izkušnjami in pogumom, ki je potreben za jasno besedo, preprosto in razumljivo osvetljuje duševne stiske in jih približa vsakomur od nas. 


Izr. prof. cin Robert Masten, spec. psihološkega svetovanja Filozofska fakulteta Ljubljana, Oddelek za psihologijo

V košarico

Morda bi vas zanimalo še

-10%24,60 €22,14 € Čustveni vampirji
Albert Bernstein
24,60 € Delo s teboj me ubija
Katherine Crowley in Kathi Elster
-30%22,00 €15,40 € Hvalnica počasnosti
Carl Honoré
-50%24,60 €12,30 € Ljubiti nekoga z bipolarno motnjo
Julie A. Fast, John D. Preston
-10%27,80 €25,02 € Ne stopajte več po prstih
Paul T. Mason, MS in Randi Kreger
-70%16,00 €4,80 € Ujeta v sebi
Mojca Bukovnik
22,30 € Depresija za telebane
Laura L. Smith, Charles H. Elliott
26,90 € Obsesivno kompulzivna motnja za telebane
Charles H. Elliot, Laura L. Smith
Rezultati 1 - 13 od 13
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si