serviraj-za-zmago-

Serviraj za zmago

Novak Djoković
PPC: 29,00 € Vaša cena: 29,00 € kos
+
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Podrobnosti

9789616525824
Novak Djoković
Mehka vezava
215
Slovenski
Koda 9789616525824K
Oceni
4.15789 5 19 Product

14-dnevni prehranski načrt brez glutena za telesno in duševno popolnost.

Serviraj za zmago; Novak Djoković

Recepti, zaradi katerih sem najboljši na svetu!

Novak Djoković je imel v letu 2011 po mnenju športnih novinarjev, najboljšo igralsko sezono v zgodovini profesionalnega tenisa. Osvojil je deset naslovov, od tega tri naslove Grand Slamov in triinštirideset zaporednih mečev. Manj kot dve leti pred tem je ta šampion komaj končal turnir. Kako je igralec, ki so ga do tedaj mučile bolečine, težave z dihanjem in poškodbe, nenadoma postal igralec št. 1 na svetu? Odgovor je osupljiv: spremenil je način prehrane.

V knjigi Serviraj za zmago pripoveduje Djoković, kako je preživel bombardiranje Beograda, kako je odrastel v od vojne razrušeni Srbiji in se prebil med najboljše igralce tenisa. V nadaljevanju nam odkriva način prehranjevanja, ki ga je popolnoma preobrazil in ponesel na sam vrh. S tem, ko je spremenil svoje prehranske navade, so se prenehale njegove zdravstvene težave, uravnal je svojo telesno težo, boljša telesna in duševna kondicija pa sta mu omogočili, da je lahko uresničil svoje dvoje sanje ‒ da osvoji wibledonski pokal in postane najboljši tenisač na svetu.

V košarico

Izdelal je načrt, kako lahko v samo štirinajstih dneh preobrazite svoje telo in življenje. S pomočjo tedenskega jedilnika ter skrbno pripravljenih receptov za lahko pripravo jedi in kar najbolj učinkovito prebavo, se boste znebili odvečnih kilogramov in izboljšali svoje zdravje. Djoković vam tudi svetuje, kako se lahko otresete stresa in katere vaje je dobro delati za boljšo gibljivost in okretnost.

Živalske beljakovine naj bi bile nujne za dobro telesno pripravljenost, a mnogo uspešnih športnikov podira ta mit.

Knjiga z večpomenskim naslovom je v ZDA že prava uspešnica, oktobra pa jo je teniški šampion Novak Djoković predstavil tudi v Srbiji in na Hrvaškem. "Treniral sem vsako jutro in vsak večer, dvigal uteži, ure in ure kolesaril ter tekel. In tako dan za dnem. Ni bilo razloga, da ne bi bil v formi." A vendar je imel Djoković na začetku profesionalne športne poti težave z dihanjem, zmanjkovalo mu je moči in včasih dvoboja preprosto ni mogel dokončati, opisuje v knjigi, odlomke pa te dni objavlja hrvaški časnik Jutarnji list.

Kot pravi Djoković, mu je življenje in športno kariero spremenila šele drastična sprememba prehrane. Leta 2010 je začel sodelovati z nutricionistom Igorjem Četojevićem, ki je odkril, da Djokovićevo telo ne prenaša glutena, beljakovine, ki jo vsebuje večina žit, posledično pa tudi večina vrst kruha in testenin. Četojević mu je postavil izziv – za dva tedna naj se odreče kruhu in vsem drugim živilom, ki vsebujejo gluten. Velik šok za teniškega igralca, ki je, kot pravi, odvisnik od kruha, še posebej pa mu je pri srcu pica – ko je bil otrok, je imela njegova družina picerijo. A vsak dan stroge diete se je bolje počutil, imel je več moči in vzdržljivosti.

V košarico

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si