fbpx

Preprečevanje demence

Preprečevanje demence
5 5 1 Product
Redna cena: 17,00 € Vaša cena: 15,90 €
Preprečevanje demence na osnovi ajurvede, joge in drugih metod.
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Vinod Verma
Mehka vezava
102
Slovenski

Preprečevanje demence; Vinod Verma

Preprečevanje demence na osnovi ajurvede, joge in drugih metod.

»V knjigi Preprečevanje demence na osnovi ajurvede, joge in drugih metod dr. Vinod Verma logično pojasnjuje razloge hitrega širjenja demence v sodobnem času in navaja seznam dvanajstih glavnih dejavnikov tveganja, ki povzročajo demenco. Najti jih je tako na telesni kot duševni ravni. Če bi se ljudje ogibali tem dvanajstim dejavnikom tveganja, bi preprečili postopno uničevanje uma.

Glede na to, da se demenca pojavlja zaradi različnih duševnih motenj, izguba spomina pa je nepovratna sprememba, je preprečevanje najboljša rešitev. Dharma, ki jo imamo kot ljudje, je varovati naše telo in um. Zato je preprečevanje, za kakršno se zavzema dr. Verma, osnovano na individualnem prizadevanju. Njeno delo bo koristilo vsemu človeštvu.«

 

Prof. Dharmamand Sharma

Skrajni čas je, da začnemo temeljito preprečevati to hudo bolezen, zlasti še zato, ker ni na voljo praktično nikakršnega zdravljenja. Knjigo sem napisala z namenom, da bi preprečevali demenco z osebnim prizadevanjem in kot posamezniki sprejeli različne ukrepe ter se tako ognili »težavi, ki prihaja«.

 

vDr. Vinod Verma je strastna raziskovalka in prizadevno zbira živo ajurvedsko

izročilo ter ga s knjigami, predavanji in delavnicami širi po vsem svetu.

 

Po doktorski disertaciji s področja reprodukcijske biologije, ki jo je zagovarjala v Indiji, je dr. Verma študirala nevrobiologijo na Pariški univerzi in pridobila drugi doktorat. Raziskovanje je nadaljevala na Državnem inštitutu za zdravje v Bethesdi (ZDA) in na Max-Planckovem inštitutu v Freiburgu, Nemčiji. Na vrhuncu svoje kariere v medicinskem raziskovanju pri nemški farmacevtski družbi se je zavedla, da je pristop uradne medicine k zdravstveni negi v svojih temeljih fragmentaren in neholističen, poleg tega pa ves napor in denarna sredstva usmerja v zdravljenje bolezni namesto v ohranjanje zdravja. Zato je dr. Verma leta 1986 ustanovila NOW (The New Way Health Organisation), da bi razširila sporočilo o holističnem načinu življenja in preventivnih metodah zdravstvene nege ter spodbudila uporabo blagih zdravil in različnih terapevtskih ukrepov za samopomoč.

Odraščala je v družini z močnim ajurvedskim zaledjem ob stari materi, ki je slovela po izjemnem ajurvedskem znanju ter izkušnjah in je bila nadarjena zdravilka. 23 let je študirala ajurvedo na tradicionalen način, z učiteljem Acharya Priya Vrat Sharma na benareški Hindujski univerzi.

Dr. Verma je strastna raziskovalka, ki se trudi zbrati ohranjeno ajurvedsko izročilo in ga razširiti po vsem svetu s pisanjem knjig in drugimi dejavnostmi. Objavila je že triindvajset knjig o jogi, ajurvedi, ženskah in partnerstvu, ki so bile prevedene v več jezikov. Nadaljuje s pisanjem novih knjig in je poleg tega avtorica številnih znanstvenih člankov. Veliko predava, nekaj mesecev na leto poučuje v Evropi, uri študente v svojih dveh indijskih središčih in sodeluje v radijskih ter televizijskih programih. Nemška televizija je leta 1995 z njo posnela prvi film o ajurvedi, ki si ga je bilo moč ogledati v 100-tih različnih državah v 130-ih jezikih.

Dr. Verma je ustanovila Čarakovo šolo ajurvede, da bi izobrazila ljudi, ki jih zanima pristno ajurvedsko znanje, da bi lahko modrost o ajurvedskem načinu življenja predajali naprej ter pomagali ljudem, da ne bi postali žrtve različnih šarlatanov. Ukvarja se z več raziskovalnimi projekti o zdravilnih rastlinah in njihovih kombinacijah v obliki zdravil. Je ustanoviteljica in predsednica The Ayurveda Health Organisation, dobrodelne fundacije za prodajo in promocijo ajurvedskih zdravil in jogijske terapije na indijskem podeželju. Redno predava in vódi delavnice za šolske otroke v kmečkih in odročnih himalajskih predelih, da bi širila modrost tradicionalne znanosti in zdravilstva. Dr. Verma predava, vódi seminarje in poučuje v Čarakovi šoli ajurvede, ki ohranja tradicionalno podajanje znanja od učitelja na učenca.

Morda bi vas zanimalo še

-70%27,80 €8,34 € Skrivnost, imenovana Alzheimer
Marie Gendron
27,00 € Na življenje!
L'homme Étoilé
Rezultati 1 - 3 od 3
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si