Brezplačna dostava pri naročilu nad 35 €
Brezplačna dostava nad 35€
Varen nakup
pobegla-radirka-mojca-fatur

Pobegla radirka

Mojca Fatur
Kako se počuti radirka, ki ves čas popravlja napake za drugimi, a sama nikoli ne dobi pohvale?
BREZPLAČNA POŠTNINA!
PPC: 25,00 € Vaša cena: 25,00 € kos
+
Na zalogi, dobava takoj!

Podrobnosti

9789617205060
Mojca Fatur
Trda vezava
44
Slovenski
204 x 260
Prelistaj me
Koda 9789617205060
Oceni
5 5 8 Product

Vas zanima, kaj vse je zakuhala radirka? Pokukajte v knjigo! Ampak previdno, ponekod strašansko smrdi. Predlagam, da tam globoko vdihnete in se primete za nos.

Srečno!

Pobegla radirka; Mojca Fatur

Radirka ima vsega dovolj. Ves čas samo popravlja napake za drugimi. Naj se še tako trudi, nihče je nikoli ne pohvali. Za razliko od barvic, ki jih vsi občudujejo. Zato se odloči, da bo pobegnila. Nihče ji ne bo več ukazoval, kaj naj počne in česa ne! Če že mora radirati, bo s sveta zradirala vse, kar ji ni všeč. Ampak kakšno zmešnjavo povzroči s tem! Še dobro, da ji na pomoč priskočijo prijatelji iz peresnice.

V košarico

mojca_fatur_1625375207.jpeg

Rodila sem se 05.09.1978 v Kopru. Domišljam si, da je bil dan prijetno sončen, a ne prevroč. Čeprav v resnici nimam pojma kakšen je bil. Vem le to, da je mama tik pred odhodom v porodnišnico kuhala segedin in da je babica, čim me je prijela v roke, naznanila, da bom manekenka. O tem naj bi pričala moja dolga stopala. Ker spadam med nižje pripadnice ženske populacije, so se mi manekenske vode nekako izmuznile. Tudi segedina ne maram. Sem pa po obveznem osnovnošolskem izobraževanju, ki sem ga uspešno opravila na Osnovni šoli Vojke Šmuc v Izoli, šolanje nadaljevala na Gimnaziji Piran in se zatem spretno prebila skozi sprejemne izpite na Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo. Tam sem leta 2003, pri profesorju Borisu Cavazzi, diplomirala iz dramske igre in umetniške besede. Moje ime se je nekajkrat celo pojavilo v križankah. Leta 2005 sem se, že noseča, redno zaposlila v Gledališču Koper in naslednje leto rodila svojo prvo in edino hčerko. V enajstih letih, kolikor sem jih preživela kot članica koprskega ansambla, sem se razšla, se na novo zaročila, se dvakrat preselila in zakreditirala, še dvakrat rodila in, kot se za igralko spodobi, odigrala ogromno predstav in posnela precej filmov ter televizijskih nanizank. Po odsluženi (in zasluženi) tretji porodniški, sem se odločila za frilensersko pot.  Sem s svojo odločitvijo pomirjena? Absolutno! Več časa imam zase, za družino, za knjige, za naravo, za umetnost in za življenje.

mojca_novak_mocculere_1775705563.jpg

Mojca Novak (01. 02. 1995) je ilustratorka, rojena v Ljubljani, ki se skriva in ustvarja pod psevdonimom Mocculere. Ob posnemanju starejše sestre je že kot otrok ogromno risala, v šolskih klopeh I. gimnazije v Celju zmeraj krasila robove zvezkov z raznovrstnimi čičkami čačkami in kasneje kot študentka dvopredmetnega študija Pedagogike in Andragogike ter Kultur Vzhodne Azije na Filozofski fakulteti v Ljubljani risala plakate za fakultetne dogodke, portrete in prvič ilustrirala naslovnico knjige. Leta 2018 je odločneje poprijela za skicirko in pričela svojo samostojno pot kot ilustratorka. Od leta 2020 dalje je večkrat sodelovala na skupinskih razstavah v Sloveniji in tujini.
Mojca trenutno živi v Španiji, v provinci Soria, kjer ob risanju piše zgodbe za otroke, ter svoj prosti čas preživlja z opazovanjem ptic, peko in branjem romanov. Kot ilustratorko jo zastopa britanska agencija Bell Lomax Moreton.
Spletna stran: www.mocculere.com

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si

Brezplačni prevzem:
od ponedeljka do petka med 8.30 in 15.00