Brezplačna dostava pri naročilu nad 35 €
Brezplačna dostava nad 35€
Varen nakup
naslovnica-dermatologija

Uporabna dermatologija

Mateja Lisjak, dr. med. specialistka dermatovenerologije
Koža je naš največji organ in s kožo komuniciramo s soljudmi, zato je zdrav in negovan videz kože zelo pomemben za našo samozavest.
PPC: 41,90 € Vaša cena: -30%41,90 €29,33 € kos
+
Na zalogi, dobava takoj!

Podrobnosti

9789619313473
Mateja Lisjak, dr. med. specialistka dermatovenerologije
Trda vezava
232
Slovenski
21,5 x 18,5 cm
Koda 9789619313473
Oceni
5 5 6 Product

Poljudno strokoven priročnik o koži.          

Mateja Lisjak, dr. med.: Uporabna dermatologija         

Uporabna dermatologija je praktičen in uporaben priročnik, ki na razumljiv, preprost in pregleden način opisuje najpogostejše kožne težave, kožne bolezni in tumorje v naši populaciji in njihovo zdravljenje.

V današnjih časih je možno o zdravljenju različnih kožnih težav prebrati številne informacije v različnih medijih in na medmrežju, vendar je nekomu, ki ni dermatolog verjetno težko izbrati pravo informacijo o možnem zdravljenju in o vzrokih različnih kožnih težav, še posebej ker so nekatere informacije zaradi komercialnih razlogov zavajajoče.

Avtorica se pri zdravljenju ne osredotoča samo na zdravljenje z zdravili in ostalimi medicinskimi postopki, ampak poudarja tudi pomen pravilne nege in možnosti samopomoči.

Koža je naš največji organ in s kožo komuniciramo s soljudmi, zato je zdrav in negovan videz kože zelo pomemben za našo samozavest. Videz kože vpliva na našo privlačnost.

Včasih se znaki bolezni notranjih organov pokažejo najprej na koži.

Avtorica želi na praktičen in preprost način opisati najpogostejše kožne bolezni in nevšečnosti, s katerimi se srečujejo dermatologi pri svojem delu ter možnosti in načine zdravljenja. Pogosto bolniki ne znajo vprašati o podpornem zdravljenju, dermatologi pa ob gneči v svojih ambulantah nimajo časa podrobno razložiti vsega, kar bi bolniki želeli izvedeti, oz. bi pripomoglo k hitrejšemu zdravljenju in boljši negi kože in kožnih adneksov.

V košarico

Knjigi na pot - Ana Slana, dr. med., specialistka dermatovenerologije Dermatovenerološka klinika, UKC Ljubljana

Dermatologija obravnava največji človeški organ, kljub temu pa je v primerjavi z ostalimi vedami medicine pogosto zapostavljena. Je nepogrešljiva pri prepoznavanju in zdravljenju številnih, pogostih in kroničnih obolenj, pa vendar se jo nemalokrat slepo zamenjuje z estetiko ali kozmetologijo. Dermatologija si zasluži priznanje vse večjega pomena alergijskih in vnetnih kožnih obolenj, rakavih kožnih rašč in številnih drugih dermatoz. Letako se bo kot stroka lahko uvrstila na mesto, ki ji v sodobnem času pripada.

Stroka sama pa je mrtva stvar, če zanjo ne živijo in delajo pravi ljudje. Pri tem lahko največ naredimo prav zdravniki sami, s svojim predanim in vestnim delom, nenehnim učenjem in razvojem ter osveščanjem strokovne in laične javnosti. Malo nas je, dermatologov, kljub temu pa smo že velikokrat dokazali, da zmoremo ogromno.

Dolgo smo čakali slovenski uporabni priročnik, ki bi približal dermatologijo; tako zdravnikom »nedermatologom« in strokovnjakom drugih strok, ki se z njo pogosto srečujejo, kakor tudi laikom, ki jih dermatologija zanima ali se jih osebno dotika.

V poplavi informacij, ki predvsem na spletu prežijo na nas, je praktično nemogoče ločiti pomembno in strokovno od vsega ostalega. Izbrati najpomembnejše informacije, jih izluščiti, poenostaviti in nazorno predstaviti bralcu, hkrati pa zaobiti neskončno »motečih« podrobnosti, ki jih najdemo v dermatologiji, je zahtevno in nehvaležno delo.

Pričujoči priročnik odpira nova vrata temu področju. Ponuja dovolj relevantnih in kvalitetnih podatkov, prirejenih za slovenskega bralca in bo kot tak zagotovo dobrodošel pripomoček pri vsakodnevnem reševanju dermatoloških težav. Kot dermatologinja in kolegica pozdravljam pogum, vnemo in požrtvovalnost avtorice, ki je zagrizla v to sladko-kislo jabolko, njenemu priročniku pa želim čim večjo branost. Letako bo dosegel svoj namen; približati to čudovito vedo vsem, ki se znajdejo v neverjetnih razsežnostih dermatologije.

Recenzija Bukla

Obsežen in slikovno bogato opremljen priročnik doktorice Mateje Lisjak, spec. dermatovenerologije, je pomembno delo s tega področja v slovenskem jeziku, ki praktično in preprosto obravnava vse pomembne kožne bolezni ali kožne manifestacije sistemskih bolezni. V šestintridesetih različnih poglavjih, od bakterijskih, virusnih in glivičnih okužb kože preko različnih alergij in ekcemov, motenj v poraščenosti kože, pigmenatcij, genodermatoz do bolezni znojnic, sprememb nohtov in tudi kožnih težav pri majhnih otrocih, nosečnicah in starostnikih, nam avtorica opiše temeljne značilnosti vsake od teh težav, pogosto priloži tudi slikovno gradivo in doda navodila za primerno zdravljenje. Na podlagi dolgoletnih izkušenj se skozi ves priročnik trudi razložiti pomen zdrave in negovane kože in poučiti zaskrbljene posameznike o pravilnem ravnanju pri težavah s kožo. Uporabno in poučno za vsako družinsko knjižnico.
Renate Rugelj; Bukla 91-92
© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno

 

 

LisjakO AVTORICI

Mateja Lisjak, dr. med., specialistka dermatovenerologije je Medicinsko fakulteto zaključila v Ljubljani. Po diplomi je nekaj let delala kot družinska zdravnica. V tem času je pri delu z bolniki spoznala, kako pomemben je poleg visoke strokovnosti pri zdravljenju bolezni tudi odkrit pogovor z bolnikom.

Specializacijo iz dermatovenerologije je opravljala na Dermatološki kliniki v Ljubljani, nato se je odločila za samostojno pot v okviru zasebne ambulante v Ljubljani.

Velik pomen pripisuje tudi preventivi in izobraževanju, zato redno objavlja članke s področja zdravljenja kožnih bolezni in kožnih tumorjev v različnih revijah in časopisih z zdravstveno in poljudno vsebino. O novostih v dermatološkem zdravljenju in negi kože predava tudi slovenskim farmacevtom.

Za podporo se zahvaljujemo:

EFLVBMO

V košarico

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si

Brezplačni prevzem:
od ponedeljka do petka med 8.30 in 15.00