fbpx

Mayday (izbor tragičnih pomorskih nesreč)

mayday
5 5 1 Product
Redna cena: 24,99 € Vaša cena: 24,90 €
Izbor najbolj zanimivih in obenem tragičnih pomorskih nesreč
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Jože Mušič
Trda vezava
160
Slovenski
Preberite si zgodbo 'Vihar viharjev (poglavje iz knjige Mayday)

V knjigi Mayday je predstavljen izbor najbolj zanimivih in obenem tragičnih pomorskih nesreč, ki segajo od 2. svetovne vojne pa vse do sedanjosti.

Mayday (izbor tragičnih pomorskih nesreč); Jože Mušič

Med njimi so predstavljene tudi zgodbe slovenskih jadralcev, tragična zgodba Jureta Šterka in Srečka Pusta. Zbrane zgodbe so polne poguma in neomajne vztrajnosti. Vsem zgodbam v knjigi, ki opisujejo nenavadne pomorske avanture: žalostne, drzne, tragične, smešne ali komaj verjetne, je klic na pomoč - MAYDAY skupni imenovalec.

Klic na pomoč mayday se uporablja izključno le v najbolj resnih primerih, ko gre za življenje. Na morju velja, da klicatelj na pomoč po trikrat ponovljeni besedi obvezno sporoči še podatke: kdo kliče, zakaj in GPS koordinate položaja. Klice ponavlja v kratkih intervalih, dokler - če ima srečo - ne dobi odgovora s kakšne ladje ali reševalne postaje, ki je v bližini. Vsa plovila, ki sprejmejo klic, so po morskih zakonih dolžna priskočiti na pomoč. Neukrepanje je kaznivo, prav tako pa je strogo kazniva tudi uporaba klica mayday za šalo.

Današnje kratkovalovne radijske oddajne postaje, s kakršnimi so opremljene že najmanjše jadrnice, ki plujejo po oceanih, lahko pošiljajo sporočila tisoče milj daleč. Velika verjetnost je, da klici na pomoč dosežejo reševalce. Vsem zgodbam v tej knjigi ki opisujejo nanavadne pomorske avanture: žalostne, drzne, tragične, smešne ali komaj verjetne, je klic na pomoč mayday skupni imenovalec. 

AVTOR Jože Mušič, mojster fotografije in filmar, jadralec, popotnik, vsestranski športnik in prvi Slovenec, ki je objadral svet. Je avtor in prevajalec številnih fotomonografij in potopisov: Melodije vetra, Zlati valovi, Dolga pot čez oceane ...

V košarico

Morda bi vas zanimalo še

20,46 € Ples vetra in morja
Barbara Cirman
24,00 € Eden izmed nas
Snežana Brumec
23,00 € Oblečena v kente
Nataša Zupanc
29,99 € Pocestnica
Benka Pulko
22,90 € Ranljiva
Tjaši Artnik Knibbe - Sarabraj
Rezultati 1 - 7 od 7
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si