Divji deček

divji-decek
5 5 4 Product
Redna cena: 19,90 € Vaša cena: 19,90 €
Cognetti je nekakšen Thoreau našega časa: biva gorjansko, razmišlja meščansko.
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Paolo Cognetti
Mehka vezava
178
Slovenski

Tridesetletnik, težka zima, občutek, da ne gre nikamor. »Počutil sem se nemočen, zmeden in potrt. Predvsem pa nisem pisal, kar je zame, kot da ne bi spal ali jedel.« Paolo Cognetti se takole spominja življenjske krize, ki ga je odgnala iz rodnega Milana za dolgo sezono v visokogorsko kočo, v iskanje novih začetkov.

Divji deček; Paolo Cognetti

Branje Henryja Davida Thoreauja in Maria Rigonija Sterna, raziskovanje divjega sveta, soočenje s samoto, srečanja in prijateljstva z gorjani v dnevniškem zapisu pristne bivanjske pustolovščine, ki bralca osvobaja in navdihuje.

Poslovenitev Divjega dečka, ki sledi razširjeni in dopolnjeni različici izvirnika. Cognettijevo ustvarjalno življenje je deset let po nastanku te knjige še vedno razpeto med rojstnim mestom in visokogorsko kočo v zaselku Estoul (Brusson) nad dolino Aoste, kjer prireja festival Il richiamo della foresta (Klic divjine) – obrobno središče sodobne gorske kulture in umetnosti.

Cognetti je nekakšen Thoreau našega časa: biva gorjansko, razmišlja meščansko.

V košarico

Paolo Cognetti (1978), po rodu Milančan, je trenutno najvidnejši predstavnik mlajše generacije italijanskih besednih umetnikov. Zgodnja književna in dokumentarna dela je kot poznavalec ameriške sodobne književnosti posvečal svoji Meki, New Yorku. Avtor kratkoproznih in esejističnih zbirk si je vrata v svet odprl z romanesknim prvencem Osem gorà (Totaliteta 2020), lirično izpovedjo o prijateljstvu in človekovem odnosu z naravo, za katerega je prejel prestižno italjansko nagrado Strega in več mednarodnih nagrad. Njegov zadnji roman La felicità del lupo (Volčja sreča, UMco 2022) je že mednarodna uspešnica. Je eden najbolj prevajanih italijanskih pisateljev.

Morda bi vas zanimalo še

24,00 € Kaj hoče ženska?
Irena Štaudohar
19,90 € Nikoli na vrh
Paolo Cognetti
24,00 € Ogledala
Vesna Milek
-10%23,00 €20,70 € Do cilja in naprej - Brigita Langerholc
Brigita Langerholc (napisal Jure Aleksič)
-20%24,90 €19,92 € Govorica najvišjih gora
Nataša Pergar
25,00 € Veliki krog
Emilijan Čuček
29,99 € Pocestnica
Benka Pulko
Rezultati 1 - 9 od 9
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si