odrasli-otroci-custveno-nezrelih-starsev

Odrasli otroci čustveno nezrelih staršev

Lindsay C. Gibson
PPC: 26,90 € Vaša cena: -7%26,90 €25,02 € kos
+
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Podrobnosti

Lindsay C. Gibson
Mehka vezava
276
Slovenski
Koda 9789616058711k
Oceni
4.5 5 12 Product

Dolgo pričakovana uspešnica je končno tu. Knjiga bo v pomoč vsem, ki ste se kdaj trudili razumeti zmedeno in boleče vedenje staršev ali drugih družinskih članov, pa tudi vsem tistim, ki si želite prekiniti ta družinski vzorec in s svojimi bližnjimi vzpostaviti odnos, kakršnega ste sami pogrešali pri svojih starših.

Odrasli otroci čustveno nezrelih staršev; Lindsay C. Gibson

Navajeni smo, da so odrasli zrelejši od svojih otrok, vendar, kaj, če se rodijo občutljivi otroci in so čez nekaj let čustveno zrelejši od svojih staršev, ki so tu že desetletja? Kaj se zgodi, ko tem nezrelim staršem primanjkuje čustvene odzivnosti, ki je potrebna za izpolnjevanje čustvenih potreb njihovih otrok? Posledica je čustveno zanemarjanje, pojav, ki je tako resničen kot kakršna koli fizična prikrajšanost. Čustveno zanemarjanje v otroštvu vodi v bolečo čustveno osamljenost, ki lahko dolgoročno negativno vpliva na človekove odločitve pri vzpostavljanju odnosov in iskanju intimnih partnerjev. Ta knjiga opisuje, kako čustveno nezreli starši negativno vplivajo na svoje otroke, zlasti otroke, ki so čustveno občutljivi. Pokaže, kako ozdraviti bolečino in zmedo, ki izhajata od staršev, ki zavračajo čustveno bližino.

Poznavanje razlik v čustveni zrelosti pomaga razumeti, zakaj se morda počutite tako čustveno osamljeni, čeprav vam drugi ljudje izkazujejo ljubezen in naklonjenost. Upam, da bo to, kar boste prebrali tukaj, odgovorilo na vprašanja, ki se vam že dolgo porajajo, na primer, zakaj so bili vaši stiki z nekaterimi družinskimi člani tako boleči in frustrirajoči. Dobra novica je, da lahko z razumevanjem koncepta čustvene nezrelosti razvijete bolj realistična pričakovanja do drugih ljudi in sprejmete raven možnega odnosa z njimi, namesto da se počutite prizadeti zaradi pomanjkanja njihovega odziva.

Če ste odraščali s čustveno nezrelim, nedostopnim ali sebičnim staršem, morda v vas vztrajajo občutki jeze, osamljenosti, izdaje ali zapuščenosti. Otroštva se morda spominjate kot obdobja, ko vaše čustvene potrebe niso bile zadovoljene, ko so bila vaša čustva zavrnjena ali ko ste prevzeli odraslo odgovornost, da bi uravnotežili ravnanje staršev. Te rane je mogoče zaceliti in v življenju se lahko premaknete naprej.

Čustveno nezreli starši so morda spodkopali vaše sprejemanje sebe, oslabili vašo samopodobo in upanje na pristno bližino, vendar vas zdaj, ko ste odrasli, ne bi smelo nič več zadrževati, da bi to spremenili. Nobenega razloga ni, da ne bi mogli imeti srečnega življenja, ki se začne prav zdaj.

V košarico

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si