fbpx

Ukradena pozornost

ukradena_pozornost
5 5 9 Product
Redna cena: 27,00 € Vaša cena: 27,00 €
Zakaj se ne moremo zbrati – in kako si znova pridobimo zmožnost poglobljenega razmišljanja
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Johann Hari
Mehka vezava
296
Slovenski

 V Združenih državah Amerike se najstniki naenkrat posvečajo posamezni nalogi samo petinšestdeset sekund, pisarniški uslužbenci pa v povprečju tri minute.

Ukradena pozornost; Johann Hari

Naša zmožnost osredotočanja postaja vse šibkejša.  Avtor uspešnice Izgubljene povezave v tej knjigi opisuje prelomne raziskave, ki razkrivajo, zakaj se nam to dogaja – in kako si lahko zbranost znova okrepimo.

Tako kot mnogi drugi tudi Johann Hari ugotavlja, da je življenje zaradi nenehnega preklapljanja med napravami in zavihki postalo bolj pusto in moreče. Poskušal je z mnogimi prijemi za samopomoč – za tri mesece je celo opustil uporabo mobilnega telefona – vendar ni dosegel pravega učinka.

Zato se je odpravil na epsko potovanje po svetu in obiskal vodilne strokovnjake za človeško pozornost – ter odkril, da so naše predstave o tej krizi povsem zmotne. 

Prepričani smo, da je nezmožnost osredotočanja osebna hiba in da bi lahko z močno voljo ukrotili odnos do svojih naprav.

Resnica je še bolj skrb vzbujajoča: pozornost nam kradejo močne zunanje sile, zaradi katerih smo dovzetni za izkoriščanje korporacij, ki si našo pozornost prisvajajo za svoj dobiček.

Hari je ugotovil, da krizo povzroča dvanajst pomembnih dejavnikov, od pozabljenega sanjarjenja do čedalje hujše onesnaženosti.

Predvsem pa je pomembno, da je Hari odkril, kako neosredotočenost ozdravimo – kot posamezniki in kot družba – če smo se le pripravljeni boriti za to.

Knjiga bo preobrazila naše razmišljanje o pozornosti in nam naposled pokazala, kako jo znova pridobiti.

V košarico

JOHANN HARI je britanski pisatelj, čigar knjige so postale uspešnice po izboru časopisa New York Times. Prevedli so jih v sedemintrideset jezikov in požele so pohvale mnogih ljudi, med katerimi so tudi Oprah, Noam Chomsky, Elton John in Naomi Klein. V zadnjem desetletju je pisal za nekatere vodilne časopise in revije, med katerimi so New York Times, Los Angeles Times, Guardian, Spectator, Le Monde Diplomatique, Melbourne Age in Politico. Pojavil se je v oddajah All Things Considered na mreži NPR, Realtime With Bill Maher na mreži HBO, Question Time na mreži BBC, v podkastu Joa Rogana in še mnogih drugih. Johanna je organizacija Amnesty International dvakrat imenovala za nacionalnega časopisnega novinarja leta. Dobil je tudi naziv kulturnega komentatorja leta in okoljskega komentatorja leta na podelitvi nagrad comment. Pol leta živi v Londonu, preostanek leta pa potuje in raziskuje gradivo za svoje knjige.

Morda bi vas zanimalo še

-7%27,00 €25,11 € Ko telo reče ne
Gabor Maté
-10%23,00 €20,70 € Do cilja in naprej - Brigita Langerholc
Brigita Langerholc (napisal Jure Aleksič)
-10%29,00 €26,10 € Spodbude - Sanela Banović (trda vezava)
Sanela Banović (napisal Jure Aleksič)
-10%21,90 €19,71 € Moč vaše podzavesti
Joseph Murphy
24,60 € Prepričljive zaMISLI (Silva Ultramind sistemi)
José Silva Jr., Katherine Sandusky, Ed Bernd Jr.
26,90 € Več razumnosti
Steven Pinker
-10%17,90 €16,11 € INTUICIJA, modrost prave izbire
Adrian P. Kezele
24,99 € Super spomin
Jim Karol
Rezultati 1 - 8 od 8
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si