fbpx

Umetnost miru

umetnost_miru
5 5 5 Product
Redna cena: 18,00 € Vaša cena: 18,00 €
Morihei Uešiba, utemeljitelj aikida, je učil umetnost miru kot ustvarjalno umsko-telesno disciplino, praktično orodje za soočanje z nasiljem in življenjski slog, ki spodbuja neustrašnost, modrost, ljubezen in prijateljstvo.

Specifikacija

John Stevens
Mehka vezava
136
Slovenski

Knjiga Johna Stevensa, profesorja budističnih študij na Univerzi Tohoku Fukuši v japonskem Sendaju in učitelja aikida, opisuje življenje Moriheja Uešibe, utemeljitelja aikida, priljubljene japonske borilne veščine, ki jo je imenoval »umetnost miru«, saj se zavzema za nenasilno pot do zmage v vsakršnem sporu.

Umetnost miru; Morihei Uešiba

Vsebuje Morihejev življenjepis, njegove poglede na »umetnost vojne proti umetnosti miru« in njegove doke ter kaligrafije. 

IZ KNJIGE

Vsak dan ustvari na novo – odeni se v nebesa

in zemljo, okopaj se z modrostjo in ljubeznijo in namesti se v srcu matere narave. Telo in um bosta radostna, potrtost in glavobol bosta izpuhtela in preplavila te bo hvaležnost.

Brž ko se začneš ukvarjati z »dobrim« ali »slabim« v svojih sopotnikih, ustvariš v srcu odprtino, skozi katero zlahka vdre zlobnost. Preizkušanje in kritiziranje drugih ter tekmovanje z njimi te slabi in porazi.

Resnična modrost izhaja iz intelektualne izobraženosti, telesne izobraženosti, etične izobraženosti in poznavanja.

V košarico

Morihei Uešiba, utemeljitelj aikida, je učil umetnost miru kot ustvarjalno umsko-telesno disciplino, praktično orodje za soočanje z nasiljem in življenjski slog, ki spodbuja neustrašnost, modrost, ljubezen in prijateljstvo.

Razlagal jo je v najširšem možnem pomenu in verjel je, da se je na njena načela sprave, harmonije, sodelovanja in empatije mogoče pogumno opirati v vseh izzivih, s katerimi se v življenju srečujemo – v osebnih odnosih, v medsebojnem delovanju z drugimi ljudmi v družbi, na delu in v poslu, pa tudi v ravnanju z naravo.

Vsakdo je lahko bojevnik za mir.

Morda bi vas zanimalo še

18,00 € Meditacije
Jiddu Krishnamurti
27,90 € Koda izjemnega uma
Vishen Lakhiani
21,00 € Mati miru
Hak Ja Han Moon
27,00 € Blagoslovi starega očeta
Rachel Naomi Remen
Rezultati 1 - 8 od 11
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si