fbpx

Glas spoznanja

Glas spoznanja
Redna cena: 15,99 € Vaša cena: 14,40 €
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Don Miguel Ruiz
Mehka vezava
231
Slovenski
12,5 x 18,5 cm

Preden se naučimo govoriti, je v naši pravi naravi, da ljubimo in da smo srečni, da raziskujemo in da uživamo življenje.

Kot majhni otroci smo povsem izvorni. Naša dejanja namreč vodijo nagoni in čustva, saj poslušamo tihi glas svoje integritete. 

Ko pa se enkrat naučimo jezika, pritegnejo našo pozornost ljudje, ki nas obdajajo in ti nas programirajo z znanjem. Toda to znanje je zastrupljeno z lažmi. 

Ker je naša pozornost osredotočena le na znanje v naši glavi, svet prenehamo zaznavati z očmi ljubezni in vidimo le še svoja priučena prepričanja. V nas oživi glas spoznanja.

 


In kaj nam ta glas pripoveduje? 

Predvsem laži. Ta glas nikoli ne obmolkne, nikdar nas ne preneha obsojati, klevetati in zlorabljati. Vseskozi krni našo srečo in nam preprečuje, da bi uživali v resničnosti resnice in ljubezni. 

Ruiz nam kaže kako si lahko povrnemo tihi glas svoje integritete in poiščemo svoj notranji mir. Ko se upremo oblasti glasu spoznanja, postane naše življenje izraz našega izvornega jaza – takšno, kakršno je bilo preden smo se naučili govoriti. Takrat se vrnemo k resnici, vrnemo se k ljubezni in znova zaživimo srečni. 

Don Miguel Ruiz se je rodil v družini zdravilcev in je odraščal na mehiškem podeželju, v varstvu matere curandere (zdravilke) in deda nahuala (šamana). Družina je pričakovala, da bo Miguel osvojil stoletja staro izročilo zdravilstva in učenosti ter razširil ezoterično tolteško modrost po svetu. Toda premotilo ga je sodobno življenje in sklenil je, da bo raje vpisal medicino ter postal zdravnik. 
Potem pa mu je doživetje smrti postavilo življenje na glavo. Bilo je na začetku sedemdesetih let, ko se je sredi noči nenadoma prebudil, potem ko je zaspal za volanom svojega avtomobila. Naslednji hip je treščil v betonski zid. Don Miguel se spominja, da ni bil v snovnem telesu, ko je spravljal na varno svoja prijatelja. 
To doživetje ga je tako pretreslo, da se je povsem posvetil samoraziskovanju. Začel je preučevati modrost prednikov, se vneto učil skupaj z materjo, svojo vajeniško dobo pa sklenil v mehiški puščavi, pod vodstvom nekega mogočnega šamana. Še naprej pa ga je v sanjah učil njegov ded, ki je bil medtem umrl. 
Po tolteškem izročilu nahual vodi človeka k osebni svobodi. Don Miguel Ruiz, nahual iz rodu Orlovega viteza, je svoje življenje posvetil temu, da med ljudmi širi modrost starih Toltekov.

Morda bi vas zanimalo še

15,80 € Štirje dogovori
Don Miguel Ruiz
14,40 € Mojstrstvo ljubezni
Don Miguel Ruiz
36,00 € Kundalini ples
Leyolah Antara
Rezultati 1 - 4 od 4
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si