Hrana je več kot gorivo. Naučite se, kako z njo zdraviti telo, čustva in energijo po načelih tradicionalne kitajske medicine.
Prehrana po tradicionalni kitajski medicini; prof. dr. Edvin Dervišević
Knjiga Prehrana po tradicionalni kitajski medicini je prva celovita publikacija v slovenskem jeziku, ki sistematično obravnava prehrano skozi prizmo tisočletne modrosti tradicionalne kitajske medicine (TKM). Na več kot 500 straneh bralca popelje skozi temeljne pojme, kot so Qi, Yin in Yang, pet elementov, meridiani in notranji organi, ter njihov pomen pri uravnoteženju zdravja z izbiro hrane.
Besedilo je strokovno, a hkrati dostopno napisano, opremljeno s številnimi shemami, preglednicami in ilustracijami, ki olajšajo razumevanje kompleksnih konceptov. Poseben poudarek je na diagnostičnem pristopu TKM k prehrani – posamezne prehranske smernice in tridnevni jedilniki so predstavljeni glede na sindrome (npr. primanjkljaj Yina, zastoj Qija, eksces Vlage ipd.).
Knjiga je namenjena tako zdravstvenim strokovnjakom kot tudi širšemu krogu bralcev, ki si želijo poglobljeno razumeti, kako hrana vpliva na zdravje telesa in duha.
Gre za dragoceno orodje za vse, ki iščete celosten in uravnotežen pristop k prehrani ter zdravemu življenju.
Prof. dr. Edvin Dervišević je zdravnik, specialist športne medicine in redni profesor na Fakulteti za šport Univerze v Ljubljani. Njegovo znanje temelji na dolgoletnih raziskavah in izkušnjah, pridobljenih na Kitajskem in Šri Lanki, kjer se je izpopolnjeval v tradicionalni kitajski medicini. Že od leta 1997 predava na Univerzi za tradicionalno kitajsko medicino v provinci Anhui, Hebei, kot prvi beli profesor na tem področju. Je priznan mentor in predavatelj, ki povezuje vzhodno in zahodno medicino ter vodi priljubljeno spletno šolo akupunkture v Sloveniji in na Hrvaškem.