fbpx

Kaj se ti je zgodilo?

kaj_se_ti_je_zgodilo
4.90909 5 11 Product
Redna cena: 32,00 € Vaša cena: 32,00 €
Oprah Winfrey in dr. Bruce Perry v poglobljenih osebnih pogovorih raziskujeta, kako dogodki v zgodnjem otroštvu vplivajo na to, kakšna oseba postanemo.
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Oprah Winfrey in dr. Bruce Perry
Mehka vezava
340
Slovenski

Oprah Winfrey in dr. Bruce Perry v poglobljenih osebnih pogovorih raziskujeta, kako dogodki v zgodnjem otroštvu vplivajo na to, kakšna oseba postanemo.

Kaj se ti je zgodilo? ; Oprah Winfrey in dr. Bruce Perry

»V pogovorih z dr. Brucem Perryjem in tisočerimi ljudmi, ki so v oddaji The Oprah Winfrey Show pogumno delili z nami svoje zgodbe, sem spoznala, da posledice, ki jih čutim zaradi ravnanja ljudi, ki naj bi skrbeli zame, niso samo čustvene narave. Odzvala sem se tudi biološko.

Pri delu z dr. Perryjem sem odkrila, da so moji možgani našli način, da se prilagodijo na zlorabe in travme v otroštvu. V tem dejstvu – v edinstveni prilagodljivosti naših čudežnih možganov – se skriva upanje za vse nas.

Kot v knjigi pojasnjuje dr. Perry, si lahko na podlagi poznavanja možganov in njihovega odziva na stres zgodnje travme pojasnimo, kako dogodki naše preteklosti vplivajo na to, kdo smo, kako se vedemo in ravnamo.

V tej luči si lahko vnovič pridobimo občutek lastne vrednosti in naposled preobrazimo svoje odzive na okoliščine, situacije in odnose. Z drugimi besedami, lahko si izboljšamo življenje.« - Oprah

Mnogi imamo za seboj obremenjujoče izkušnje, ki trajno vplivajo na naše telesno in čustveno zdravje. Kar se nam zgodi v otroštvu, z veliko zanesljivostjo napoveduje naše tveganje za težave z zdravjem kasneje v življenju in znanstveno dokazano oblikuje vzorce vedenj, ki jih mnogi ne razumemo.

Oprah Winfrey deli zgodbe iz lastne mučne preteklosti in svoj pogled na ranljivost, ki izhaja iz doživljanja travm v rani mladosti. S pomočjo dr. Perryja, enega vodilnih strokovnjakov za otro ­ ške travme na svetu, združi moč pripovedovanja zgodb z znanostjo in kliničnimi izkušnjami, da bi bolje razumeli in premagali učinke travme.

Sogovornika se ne osredotočata le na razumevanje človeškega vedenja, temveč tudi na posledice travm na naše življenje. Zavzemata se za nekoliko drugačen pristop k travmi, ki vsem nam omogoča raziskati preteklost, da bi si izboljšali prihodnost – da bi se torej podali na pot odpornosti in okrevanja, ki nam jo utira znanost.

 

V košarico

Dr. BRUCE PERRY, otroški psihiater in nevroznanstvenik, je predstojnik mreže Neurosequential Network, višji sodelavec akademije ChildTrauma Academy ter izredni profesor psihiatrije na Medicinski fakulteti Univerze Northwestern v Čikagu. S soavtorico Maio Szalavitz je napisal uspešnico The Boy Who Was Raised as a Dog, ki temelji na njegovem delu s trpinčenimi otroki, ter knjigo Born for Love o pomembnosti empatije.

OPRAH WINFREY je v svoji častit ­ ljivi karieri spletla edinstvene vezi z ljudmi po vsem svetu. Kot gostiteljica in producentka izjemno uspešne in nagrajene oddaje The Oprah Winfrey Show je petindvajset let zabavala, poučevala in opogumljala na milijone gledalcev. Zaradi dosežkov v vlogi medijske voditeljice in človekoljubke je postala ena najbolj vplivnih in občudovanih javnih osebnosti na svetu.

Morda bi vas zanimalo še

-7%27,00 €25,11 € Podedovane družinske travme
Mark Wolynn
-10%24,60 €22,14 € Čustveni vampirji
Albert Bernstein
14,50 € Strupeni starši
Susan Forward, Craig Buck
-7%27,00 €25,11 € Ko telo reče ne
Gabor Maté
-7%29,00 €26,97 € Otroci nas potrebujejo
Gabor Maté, dr. Gordon Neufeld
Rezultati 1 - 7 od 7
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si