dihaj

Dihaj: nova znanost izgubljene umetnosti

James Nestor
Z napačnim dihanjem škodite svojemu zdravju, ne glede na to, kako mladi ali stari ste, koliko telovadite ali kako zdravo jeste.
PPC: 34,90 € Vaša cena: 34,90 € kos
+
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Podrobnosti

James Nestor
Mehka vezava
352
Slovenski
Koda 9789619525722K
Oceni
4.66667 5 6 Product

Nič nima tako velikega vpliva na naše zdravje kot dihanje. Ljudje običajno vdihnemo približno 50.000-krat na dan – brez premisleka. Pandemija Covida-19, ki je v zadnjem letu ohromila naše življenje, pa je v središče pozornosti postavila ravno bolezni dihal in se posvetila našim vdihom, ki se nam pogosto zdijo nekaj popolnoma samoumevnega.

Dihaj: nova znanost izgubljene umetnosti ; James Nestor

Raziskovalni novinar in avtor priročnika Dihaj James Nestor se je za tehnike dihanja in celotni dihalni sistem začel zanimati že pred nekaj leti, ko mu je zdravnik priporočil, da se udeleži tečaja dihanja, s katerim si bo olajšal večkrat ponavljajoča se pljučnico in bronhitis. Ugotovil je, da z napačnim dihanjem škodite svojemu zdravju, ne glede na to, kako mladi ali stari ste, koliko telovadite ali kako zdravo jeste.

Preverite uspešnico Metoda Woma Hofa!

Da bi spoznal načine, kako pravilno dihati, je Nestor prepotoval svet. Odgovor na vprašanje, kako izboljšati dihanje, je iskal v pariških katakombah, v številnih pulmoloških in ortodontskih laboratorijih ter pri praktikih starodavnih dihalnih praks. Desetletja raziskovanja in tisoče predihanih ur je strnil v to informativno, poglobljeno in dostopno napisano knjigo, ki je bila po mnenju urednikov portala Amazon najboljša poljudnoznanstvena knjiga leta 2020. Avtor sam pravi, da raziskovalci, s katerimi se je pogovarjal, priporočajo, da si vzamemo čas in »zavestno poslušamo sebe in začutimo, kako dih vpliva na nas«.


V priročniku Dihaj boste našli odgovore na vprašanja:
• zakaj je dihanje skozi nos boljše kot dihanje skozi usta;
• zakaj izdihavanje pomaga pri sproščanju;
• kako dihanje vpliva na tesnobo in anksioznost;
• kako potapljači na dah širijo pljučno sposobnost, da zadržijo dih za nekaj minut;
• kako deluje nosno erektilno tkivo;
• kakšne težave povzroča plitko dihanje.

V košarico

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si