To je knjiga, ki vam bo na enostaven in razumljiv način predstavila razloge za povečanje deleža sadja in zelenjave v surovem stanju v naši prehrani.
Sadež zdravja; Robert Osterman
Zgodovinski pregled dogodkov je bralcu v veliko pomoč za lažje razumevanje bistvenega sporočila knjige.
Sadež Zdravja bralca zato za začetek popelje v res daljno preteklost, pelje ga na sam izvir kaotičnega stanja na področju prehrane in z njim povezane posledice, ki se časovno ujema z ukrotitvijo ognja in pričetkom kuhanja. S kuhanjem je človek popolnoma spremenil prehrano. Svoj velik delež pri tej spremembi je dodala tudi pšenica in ostala žita, ki vsebujejo gluten. Seveda pa je bil ta preskok za človeka prehiter in temu primerno ni bilo časa za prilagoditev.
V to vas bodo prepričala izbrana poglavja največjih avtoritet zdravljenja s hrano in odmikom od tradicionalnega načina življenja.
Vrniti se moramo nazaj k pravi hrani za človeka, to pa je sadje, zelenjava, oreščki v surovem stanju in pobegniti od kuhane hrane saj se s kuhanjem vse organsko spremeni v anorgansko, mrtvo. Mrtva hrana pa je po mnenju vseh navedenih avtorjev ključni razlog za vse najbolj pogoste bolezni današnjega časa. Problem je seveda tudi nepravilno in neuspešno zdravljenje, ker se zdravijo simptomi in ne razlogi, ki so pripeljali bolnika iz akutnega v kronično stanje. Zdravljenje simptomov je seveda zelo dobro za farmacevtska podjetja, ki na ta račun kujejo velike dobičke in si podrejajo kompletno medicinsko industrijo, vlade in vse ostalo kar sodi zraven.
Prav zato je ta knjiga namenjena vsem, ki ne berejo veliko, pa bi kljub temu radi dobili informacije s strani laičnih medicincev in stroke. Tu imate na enem mestu vse, izbira je vaša.
V košarico