Brezplačna dostava pri naročilu nad 35 €
gs naslovka small

Grenkosladko

Tanja Bricelj
Knjiga o osupljivem življenju duhovnega mojstra, ki je postal učenec afriškega zdravilca.
PPC: 25,00 € Vaša cena: -10%25,00 €22,50 € kos
+
Na zalogi, dobava takoj!

Podrobnosti

9789617060911
Tanja Bricelj
Mehka vezava
236
Slovenski
Prelistaj me
Koda 9789617060911
Oceni
5 5 11 Product

Knjiga o nenavadnem življenju duhovnega mojstra, ki je stotine Slovencev popeljal prek žerjavice in na jesen življenja znova postal učenec. O duhovnem učitelju, ki je v svojem nenehnem iskanju resnice ves čas ostajal zgolj … človek. 

Grenkosladko - o življenju duhovnega mojstra Ladislava Medveščka; Tanja Bricelj

Ladislav Medvešček je bil iskalec, ki je življenje doživljal svojstveno, grenko in sladko. Nekateri so ga poznali kot zdravilca, drugi kot mojstra ognja, ki je stotine popeljal čez preprogo iz žerjavice, tretji so mu rekli duhovni učitelj, mojster, nekaterim pa se je zdel zgolj posebnež, čudak. Toda nikoli nihče ne bi mogel reči, da je bil nezanimiv! Njegovo nenavadno življenje si zasluži zapis, ki bo s to knjigo na voljo tudi drugim, saj smo navsezadnje mi vsi iskalci.

Knjiga Grenkosladko demistificira podobo duhovnega učitelja. Pokaže nam, kako človeški je ne nazadnje vsakdo izmed nas ne glede na to, ali skozi življenje potuje v vlogi mojstra ali slehernika. Morda bo v marsikomu spodbudila prevpraševanje, kaj sploh je duhovnost in kaj osebnostna rast.

Približa nam življenje alternativnega zdravilca, svet hermetičnih ezoteričnih krogov, dotakne se opisov nekaterih duhovnih tehnik, opisuje Ladova srečanja s šamanizmom in se posveti obdobju, ko ga je za učenca sprejel jorubski mag in zdravilec Arakanka. Ladislav Medvešček je verjetno edini Evropejec, katerega podobo je dal v znak spoštovanja na pročelje svojega bivališča naslikati kak afriški svečenik.

Knjiga Grenkosladko je hkrati tudi opomnik, da se resnično poslanstvo duhovnega mojstra nikoli ne konča, ampak se nadaljuje tudi po prehodu v onostranstvo.

V košarico

Tanja Bricelj

Novinarka, tekstopiska, urednica, dobra vila za besedila … Piše v svojem prepoznavnem, prijetnem tonu, ki bralca tekoče ponese skozi zgodbo in tako tudi pri resnejših temah ustvarja vtis lahkotnosti. Nekoč ji je prav Lado med izvajanjem šamanske tehnike predstavil eno njenih živali moči: srno … Dolgo ni vedela, kaj naj ob svoji popolnjenosti z njo počne, dokler nista z Ladom začela pripravljati besedil za podlistke, iz katerih je pozneje nastala ta knjiga. V pogovorih sta se pogosto dotikala tudi bolečih zgodb, ob katerih so obema tekle solze. Zdi se, da ji je med temi pogovori uspelo s pridom uporabiti lastnosti svoje živali moči ter se nežno in po srnje premikati skozi vsebino.

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si