Drevesa govorijo - trda vezava

drevesa_govorijo_web_881852397
4.54545 5 11 Product
Redna cena: 23,00 € Vaša cena: -10%23,00 €20,70 €
Nova knjiga zbirke Osebno. Poštnino podarimo!
Na zalogi, dobava takoj!

Specifikacija

Metoda Vidmar Vengust
Trda vezava
220
Slovenski
Prelistaj me
Preberite intervju z avtorico v Sobotni prilogi Dela.

Zgodbe niso namenjene poučevanju, so samo spodbuda, da vsak išče svojo pot zorenja in širjenja zavesti.

Drevesa govorijo (trda vezava); Metoda Vidmar Vengust

Kot neke vrste posvetilo svoji ljubezni do literature je avtorica ustvarila knjigo, v kateri je zapise upravičeno poimenovala Zdravilne zgodbe. Njen jezik je čist, izbire precizne, sporočila globoka in jasna. Vsem ljudem, ki jih je zaznamovala kakšna bolezen, bodo zbrane informacije ter podarjena energija te prodorne zdravnice gotovo v jasno podporo in navdih.

Zgodbe v tej knjigi so nastajale spontano. Niso bile namenjene zunanjemu opazovalcu. Pojavljale so se iz nekakšne nuje, ker so se morale izraziti, govoriti o sebi. Opisujejo doživljanje in soočenje s težko telesno boleznijo. Prinašale so mi veselje in olajšanje in z njihovo pomočjo sem se celila, zato jih imenujem zdravilne. To je bil moj način izražanja.

Kasneje sem z zgodbami ozaveščala pomembne odnose s starši in s svojo družino. Z zavedanjem sem prečiščevala občutke in telo. Sem psihiatrinja in tak pristop mi je blizu. Starši in predniki so posajeni v nas kot nezavedni vzorci vedenja in občutkov, ki jih ponavljamo. Zakodirani so v nas. Najtežje se mi je zdelo spreminjanje teh vzorcev. Za to je potrebno ozaveščanje, višji nivo energije in širjenje zavesti. Pri tem mi najbolj pomaga meditacija.

V novi zbirki OSEBNO Založbe Chiara se nizajo zgodbe, ki so se začele razkrivati in mogočno rasti po letu 2020. Tako prelomnem, pa obenem tako izjemnem letu, da je obrodilo številne izpovedi, nove začetke, presenetljiva nadaljevanja, krepilo povezanost ali vzpostavljalo nekaj čisto novega. Del tega duha časa zajema zbirka dragocenih glasov Oseb, ki so se odločile spregovoriti. Izkušnja vsakogar od avtorjev v zbirki je dragocena sopotnica na poti do prebujenega Človeka.

Preberite intervju z avtorico v reviji Sensa!

O KNJIGI SO ZAPISALI

„Metoda Vengust je svojo pot z boleznijo prelila v izjemno besedilo. Besedilo, ki govori o njej, nas pa nagovarja. Nagovarja nas in vodi s svojimi metaforami, z zanimivim jezikom, predvsem pa z asociativnimi povezavami, ki kažejo na njeno občutljivost in empatijo do ljudi z duševnimi težavami, s katerimi dela že vrsto let. To je le nekaj razlogov, zakaj priporočam branje tega poetičnega besedila, ki poleg vseh naštetih dragocenosti ponuja tudi literarni in umetniški užitek. Meni ga vsekakor je.“

Gorazd V. Mrevlje, dr. med.

„Hvala, Metoda, da si z nami delila svoja razmišljanja, kako je veselje, radost in mir mogoče čutiti še bolj polno, če se zavedamo temnih delov sebe in svojega življenja.“

Mojca Z. Dernovšek, dr. med.

„Zgodbe Metode Vidmar Vengust nas s pesniško občutljivostjo in z empatijo zdravnice vabijo in vodijo, da smo, kar smo, in odkrivamo, kaj lahko še smo; z zaupanjem, ki nam jih daje kot pripoved izkušene zdravnice in z iskrenostjo bolnice. Ne moreš kaj, da ji ne bi sledil in zgodbe ponovno prebiral ter spoznaval … sebe. Vabilo k branju vsakemu, ki je na poti iskanja ravnovesja.“

Margareta Bubnich, dr. med.

„Že to, da obstaja ta knjiga pretehtane, v jeziku in dejanjih kultivirane ter skrbne zdravnice, je terapevtsko dejanje za celo Slovenijo. In svet. Le na prvi pogled je tiha, melanholično resnobna in zahtevna. Knjiga in avtorica. V globini pa žareča in transformativna, polna daril, ki prihajajo iz mogočne strukture divjine narave. Njene, naše, tvoje prave narave. Ki se razkrije, ko Drevesa govorijo. Morje energije. Samo prisluhni.

Tadeja, 6. element

BLOG

V košarico

metoda_fotka_944522707.png

Metoda Vidmar Vengust je zdravnica, specialistka psihiatrije. Terapevtsko znanje je med drugim poglabljala s spoznanji vedenjsko-kognitivne terapije. V psihiatrični bolnici Vojnik je zaposlena od začetka svoje poklicne poti, vmes pa je deset let delala kot psihiatrinja v zasebni ambulanti.

Aktivno je predajala znanje na temo anksiozno depresivnih stanj in psihotičnih motenj in bila aktivna članica Regijskega odbora za preprečevanje samomora na ZZV Celje (sedanji NIJZ), kjer se je posvečala ozaveščanju strokovne in laične javnosti o depresiji in preprečevanju samomora.

Opravljala je tudi delo strokovne direktorice Psihiatrične bolnice Vojnik.

Svoje delo opravlja z vedrino in s predano odgovornostjo z najvišjo zavezanostjo človečnosti in etiki.

Morda bi vas zanimalo še

23,00 € Mir - pater Karel Gržan
pater Karel Gržan (napisal Jure Aleksič)
24,00 € Prezimovanje
Katherine May
34,00 € Moje druženje z rastlinami
Damjana Zupančič Božič
25,00 € Mir - pater Karel Gržan (trda vezava)
pater Karel Gržan (napisal Jure Aleksič)
25,00 € Do cilja in naprej - Brigita Langerholc (trda vezava)
Brigita Langerholc (napisal Jure Aleksič)
27,99 € Pogovori, ki so mi spremenili življenje
Zvezdana Mlakar, Rok Smolej
-20%77,00 €61,60 € Komplet zbirka Osebno (trda vezava)
Sanela Banović, Brigita Langerholc (napisal Jure Aleksič), Metoda Vidmar Vengust
25,00 € Doktor Nobody
Jure Godler
22,00 € Orlov let
Džidu Krišnamurti
-20%54,00 €43,20 € Komplet Spodbude & Do cilja in naprej (trda vezava)
Sanela Banović in Brigita Langerholc (napisal Jure Aleksič)
27,90 € Teorija izbire
dr. William Glasser
19,90 € Najti se in ostati skupaj
dr. William Glasser in Carleen Glasser
Rezultati 1 - 16 od 28
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si