fbpx

Neobičajna psihoterapija Miltona H. Ericksona

neobicajna-psihoterapija
5 5 6 Product
Redna cena: 26,90 € Vaša cena: 26,90 €
Milton Hyland Erickson (1901-1980), ameriški psihiater in psihoterapevt, ni bil le veliki inovator na področju terapevtske hipnoze, temveč v psihiatriji in psihoterapiji nasploh
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Jay Douglas Haley
Mehka vezava
386
Slovenski

»Vsak človek je enkraten. Zato moramo psihoterapijo prikrojiti enkratnosti posameznikovih potreb, ne pa ga skušati stlačiti v Prokrustovo posteljo hipotetičnih teorij o človeškem vedenju.«

– Milton H. Erickson

Neobičajna psihoterapija Miltona H. Ericksona; Jay Haley

Milton Hyland Erickson (1901-1980), ameriški psihiater in psihoterapevt, ni bil le veliki inovator na področju terapevtske hipnoze, temveč v psihiatriji in psihoterapiji nasploh. Ključne novosti, ki jih je uvedel, so: natančno opazovanje klientovega vedenja kot izhodišča za učinkovito terapevtsko komuniciranje, utilizacijo vsega, kar so mu klienti ponudili – od vedenja, načina mišljenja in čustvovanja do simptomov –  za razvijanje terapevtskega delovnega odnosa in uresničevanje terapevtskih ciljev, prikrojevanje terapije enkratnosti posameznikovih potreb, usmerjanje v prihodnost in vire ter izkoriščanje nezavednega kot vira, posredno komuniciranje, ustvarjanje zmede, preokvirjanje problemov v rešitve idr. K vsakemu klientu je pristopal kot enkratnemu in posebnemu posamezniku, tako da nikogar ni skušal stlačiti v Prokrustovo posteljo teorij, pa naj bodo še tako privlačne ali razširjene.

Ta knjiga primerov iz psihoterapevtske prakse Miltona Ericksona kaže, kako neverjetno raznoliko se je odzival na enkratnost vsakega posameznega klienta in na širok razpon človeških težav. Vsakemu primeru sledi kratek komentar za osvetlitev nekaterih vidikov, toda o vsakem bi se dalo napisati obsežno razpravo. Zaradi poenostavljenega prikaza zapletenih interakcij med njim in klienti je ta knjiga pravzaprav zbirka anekdot; terapevtski proces je predstavljen v obliki povzetkov, vendar se ključne značilnosti njegovega dela izkristalizirajo ob vsakem, še tako stiliziranem primeru.

Svoj pristop opisuje izjemno jasno, včasih doda nekaj dramatičnosti, da bi glede na običajen način kliničnih predstavitev naredil svoje primere bolj berljive. Z leti je postal njegov terapevtski slog izbrušen kot diamant, preprost in precizen, neverjetno hitro je znal prepoznati osnovne značilnosti človeške situacije. Pogosto problem, s katerim se je soočil, sprva rad predstavi kot nerešljiv in potem razkrije rešitev. Na vsakega klienta, ki je bil deležen njegove polne pozornosti, ni naredil močnega vtisa le kot terapevt, temveč tudi kot človek z globoko in široko življenjsko izkušnjo.

V košarico

Jay Douglas Haley (1923–2007), je bil ameriški psihoterapevt in en od ustanoviteljev kratke in družinske terapije ter tudi strateškega modela psihoterapije, ob tem pa tudi eden od najbolj celovitih učiteljev, kliničnih supervizorjev ter avtorjev na tem področju. Miltona Ericksona je spoznal v začetku šestdesetih let prejšnjega stoletja v okviru projekta Batesona, potem pa je tega znamenitega psihoterapevta spremljal še naprej ter o njem leta 1973 objavil svojo prvo knjigo Neobičajna terapija, ki je njegov prvi prevod v slovenščino.

Morda bi vas zanimalo še

26,90 € K rešitvi usmerjena psihoterapija
Insoo Kim Berg, Scott D. Miller
27,90 € Teorija izbire
dr. William Glasser
24,90 € Zablode psihoterapije
Jeffrey Masson
19,90 € Najti se in ostati skupaj
dr. William Glasser in Carleen Glasser
-10%17,90 €16,11 € Hej, človek, spravi se meditirat!
Adrian P. Kezele
Rezultati 1 - 7 od 7
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si