fbpx

Psihoanalitična diagnostika

psihoanalitina_diagnostika
5 5 1 Product
Redna cena: 28,90 € Vaša cena: 26,00 €
Temeljna klasika na svojem področju, prevedena v petnajst jezikov
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Nancy McWilliams
Mehka vezava
729
Slovenski
21x15 cm
Branko Gradišnik

Razumevanje osebnostne zgradbe skozi klinični proces

Psihoanalitična diagnostika; Nancy McWilliams

Psihoanalitična diagnostika je knjiga, ki je po svojem izidu pred dobrimi dvajsetimi leti tako rekoč čez noč prešla med temeljna dela klasike na svojem področju, prevedli pa so jo v petnajst jezikov. Druga izdaja iz leta 2012, ki je bila za predlogo slovenskemu prevodu, prvo še nadgrajuje, saj upošteva tudi vsa ključna najnovejša dognanja na področju psihodiagnostike in psihoterapije.

 

Profesorica Nancy McWilliams je svoje psihodinamsko diagnostično delo napisala z več nameni:

 • na enem mestu strniti pregled teoretskega razvoja na tem področju in ga ponuditi psihološkim oddelkom na univerzah kot temeljni psihodinamski kompendij; 

• zapolniti luknje v študijski in praktični  psihoterapevtski obravnavi te tematike;

• pojasniti raznoliko taksonomijo in ji tudi določiti mesto v enotni psihodinamski zgradbi;

• predstaviti diagnostična orodja in metode, oboje seveda v kompleksni navezavi na poznejšo obravnavo in zdravljenje;

• z vsem tem sezidati most med psihodinamsko in kognitivno-behavioristično semiotiko.

 

Psihoanalitična diagnostika prinaša tudi kritično evalvacijo rabe današnje klinične psihologije na področju duševne terapije. Avtorica se ponaša ne le z univerzalnim znanjem z obravnavanih področij, temveč ima poseben dar, da zna predstaviti izjemno zapletene koncepte preprosto in umljivo. Tako je knjiga dragocen priročnik tudi samouku in samozdravljencu.

S slovenskim prevodom tega dela (prevajalec se tudi sam ukvarja s preučevanjem različnih psihodinamskih modelov, redaktorsko pa mu je pomagal naš psiholog in psihoanalitik Bojan Varjačič) bodo odpravljene najbolj zijave izmed taksonomskih lukenj in praznin v slovenski mentalno­zdravstveni terminologiji.

 

Dr. Nancy McWilliams je ena najuglednejših ameriških psihologinj in psihoanalitičark. Poučuje na Podiplomski šoli uporabne in poklicne psihologije na Rutgersu, Državni univerzi New Yerseyja, v newjerseyj­skem Flemingtonu pa ima zasebno ordinacijo. Bila je predsednica Odseka za psihoanalizo pri Ameriškem psihološkem združenju in je članica uredniškega odbora revije Psychoanalitic Psychology. Njene knjige so prevedene v petnajst jezikov, za svoje delo je prejela že mnogo priznanj, vabijo pa jo na obsežne predavateljske turneje tako v domovini kot po svetu. Je častna članica v Ameriškem psihoanalitičnem združenju in ima gostujočo profesuro v psihoterapiji in psihoanalizi na University of California v San Franciscu. 

V košarico

Morda bi vas zanimalo še

Rezultati 1 - 6 od 6
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si