Brezplačna dostava pri naročilu nad 35 €
Brezplačna dostava nad 35€
Varen nakup
zakaj-ne-skrbeti

Zakaj ne skrbeti

Brigid Delaney
Antična filozofija, stoicizem, nam kaže pot do duševnega miru.
PPC: 29,90 € Vaša cena: 29,90 € kos
+
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Podrobnosti

9789612291594
Brigid Delaney
Mehka vezava
292
Slovenski
Koda 9789612291594K
Oceni
5 5 1 Product

Vsi iščemo odgovore na največja vprašanja: Kako smo lahko dobri? Kako najdemo mir? Pravilno žalujemo? Premagamo strah pred tem, da bi kaj zamudili? Ugotovimo, kaj je v resnici pomembno?

 

Zakaj ne skrbeti; Brigid Delaney

Stoicizem je včasih grenka pilula, ampak nič več – knjiga kar poka od spoznanj, humorja in sočutja. Luč dneva je ugledala ravno pravi čas, zelo je uporabna in v njej ne manjka nasvetov, kako lahko znova zgrabimo vajeti v svoje roke. Na voljo imamo vse argumente, zakaj ne skrbeti.

Z Brigid Delaney odpotujemo v preteklost, v čas, ki ni bil kaj dosti drugačen od našega: bil je poln kaosa, vojn, kuge, nadlog, izdajstev, korupcije, tesnobe, prekomernega uživanja in – že takrat! – strahu pred podnebno apokalipso. Z življenjem po naukih treh starodavnih vodnikov, Seneke, Epikteta in Marka Avrelija, nam kaže, kako lahko njihove nauke uporabimo v sodobnem življenju, z njimi znova pridobimo občutek, da imamo vpliv, in najdemo duševni mir.

Antična filozofija, stoicizem, nam kaže, da že imamo v rokah prav tiste pripomočke, ki jih potrebujemo, da sami izbrskamo to nadvse potrebno modrost.

»Brigid ima naravnost neverjeten dar, da na videz zapletene in ezoterične pojme bralcu pojasni zadostno in jasno, predvsem pa razumljivo. Branje knjige je podobno dolgemu sprehodu s frajersko starejšo sestro, ki ti po naključju pripoveduje sočne podrobnosti o grško-rimski filozofiji.« – Ben Lee

 

 

 

brigid-delaney.png

Brigid Delaney je novinarka pri časopisu Guardian, ki piše priljubljeno tedensko kolumno Dnevnik Brigid Delaney in ima veliko bralcev v Avstraliji, ZDA in Britaniji. Napisala je tri knjige: This Restless Life, Wild Things in Wellmania. Zadnja je izšla tudi v Britaniji, Kanadi, ZDA in Franciji, po njej pa so leta 2023 posneli komedijo v osmih delih za Netflix. Brigid je soustvarjalka in pridružena producentka nanizanke. Bila je soustanoviteljica gibanja proti smrtni kazni Mercy Campaign, ki se je borilo za pomilostitev dveh kaznjencev v Indoneziji, ko sta čakala na izvršitev smrtne kazni. Živi v Sydneyju in Castlemainu.

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si

Brezplačni prevzem:
od ponedeljka do petka med 8.30 in 15.00