Brezplačna dostava pri naročilu nad 35 €
Brezplačna dostava nad 35€
Varen nakup
kako biti zlomljen

Kako biti zlomljen

dr. Emma Kavanagh
Vsi smo kdaj tako ali drugače zlomljeni. Vsi razpadamo. Vendar je mogoče te koščke vzeti in jih prerazporediti v močnejšo verzijo sebe.
PPC: 25,00 € Vaša cena: 25,00 € kos
+
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Podrobnosti

dr. Emma Kavanagh
Mehka vezava
159
Slovenski
Koda 9789612291563k
Oceni
5 5 9 Product

Psihologinja dr. Ema Kavanagh nas popelje na potovanje skozi psihološko literaturo in nam predstavi, kaj nam nevroznanost pravi o izrednem stresu. 

Kako biti zlomljen; dr. Emma Kavanagh

Kako biti zlomljen presega odziv boj ali beg; in se ukvarja z znanostjo o skupinskem povezovanju v kriznih razmerah in preučuje, kako bi bilo v neznosno težkem okolju izgorelost bolje obravnavati kot psihološko prilagoditev.

Gleda na to, kaj sledi po razpadanju, raziskuje znanstvena ozadja prilagajanja na težka okolja in kako nas, včasih, razpadajoči svet lahko vodi do ponovne izgradnje, ki je boljša kot prej.

Kot je bilo predstavljeno v Indipendentu, Telegrafu, Observerju, CNN-u in Timesu, nam dr. Kavanagh daje orodja, da prerastemo travmo in pove, kako se spet sestavimo, ko je najbolj potrebno.


Iz knjige:

»Spomnite se, da to, da jokamo, še ne pomeni, da nam ni uspelo. Samo zato, ker čutimo bolečino, še ne pomeni, da je vse izgubljeno. Da so včasih te solze in bolečina lahko prav tisto, kar nas po nesreči vodi naprej močnejše.

Želim, da se spomnite vsega, kar se je zgodilo, dobro in slabo. Želim, da se spomnite vsega, kar ste bili, šibki in močni. Želim, da razmišljate o sebi, o zgodbi svojega življenja, o glavnem junaku, ki pade in se spet dvigne.

Želim, da veste, da lahko iz nesreče nastanejo čudeži. Želim, da se potegnete za druge, da dvignete tiste, ki so padli, da sebe in njih spomnite, da smo več kot samo mi sami, da pripadamo veliko večji mreži, da ima to, kar počnemo, posledice, ki presegajo nas, in da največja rast prihaja iz spoznanja, kako zelo smo pomembni za svet kot celoto.

Želim, da se ne bojite, da vas je strah. Da se spomnite, da je strah primeren in normalen ter včasih celo koristen.

Želim, da se spomnite, da ste se že kdaj bali. Vendar ste preživeli.«

V košarico

Emma Kavanagh se je rodila leta 1978 v Walesu in trenutno z možem in dvema sinovoma živi v južnem Walesu. Izšolala se je za psihologinjo in po končanem študiju ustanovila lastno podjetje kot svetovalka za psihologijo, specializirano za človekovo delovanje v ekstremnih situacijah. Sedem let je zagotavljala usposabljanje in svetovanje za policijske enote ter osebje Nata in vojske po Združenem kraljestvu in Evropi. Za več informacij Emmi pišite na Twitter@EmmaLK.

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si

Brezplačni prevzem:
od ponedeljka do petka med 8.30 in 15.00