fbpx

Moški na duhovni poti

Moški na duhovni poti
Redna cena: 17,90 € Vaša cena: 15,00 €
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Richard Rohr in Joseph Martos
Mehka vezava
279
Slovenski

Kaj je pravi moški? Je to le zmagovalec? Je poslovnež, športnik, znanstvenik? Je merilo njegovega življenjskega uspeha denar in oblast? Kaj daje smisel in vrednost njegovemu življenju?

Ali ni morda za vsem prizadevanjem po moči in zmagi, spoštovanju in priznanju strah pred lastno majhnostjo, krhkostjo in smrtjo. Kaj pa če brez duhovnega razvoja obtičimo vedno na istem mestu, nepotešeni v zadovoljevanju čustvenih potreb. Moški na duhovni poti je vodnik skozi labirint zapletenega človekovega bivanja.

 

Iniciacija moškega ima vedno opraviti z naporom, težavami, bojem, ponavadi pa vključuje spoštljivo soočenje z neracionalizmom, nezavednim ali 'divjim'.

Iniciacija pripravi mladega moškega na obvladovanje življenja na načine, ki se razlikujejo od razumskega nadzorovanja in logičnega reševanja problemov. Skratka: pripravi ga na srečanje z Duhom.

Ker dandanes takšno urjenje ne obstaja, je sodobni moški ujet ne le v svojem udobnem znanem svetu, ampak tudi v svoji psihi in v tem, kar ima za razum. Gre za modernistični mit, ki zadnja stoletja obvladuje zahodni svet. To jele eden od mitov, kot je mit o Zeusu ali Kvecaloatlu ali Adamu in Evi.

Morda bi vas zanimalo še

Rezultati 1 - 3 od 3
Vaš E-mail: *
Vir prijave:

S prijavo na e-novice se strinjam s Splošnimi pogoji poslovanja in Politiko varovanja osebnih podatkov.
Name: *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si