Brezplačna dostava pri naročilu nad 35 €
Brezplačna dostava nad 35€
Varen nakup
dar 1

Dar

Edith Eva Eger
Imamo izbiro; lahko popustimo in se vdamo travmi ali težavam ali pa vsak trenutek doživljamo kot dar.
PPC: 24,90 € Vaša cena: 24,90 € kos
+
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Podrobnosti

Edith Eva Eger
Trda vezava
241
Slovenski
Koda 9789619499931K
Oceni
4.875 5 8 Product

Najpomembnejše ni to, kar se nam zgodi, temveč to, kar naredimo s svojimi izkušnjami.

Dar; Edith Eva Eger

Vsi se spopadamo s trpljenjem – z žalostjo, izgubo, obupom, s strahom, tesnobo in porazi. Vendar pa imamo tudi izbiro; lahko popustimo in se vdamo travmi ali težavam ali pa vsak trenutek doživljamo kot dar. Dr. Edith Eger, priznana terapevtka, ki je preživela holokavst, nas s praktičnimi nasveti spodbuja, da spremenimo utesnjujoče misli in uničevalne vedenjske vzorce, v katere smo vklenjeni.

Navdihujoči nauki, ki jih spremljajo primeri iz njenega življenja in iz življenja njenih pacientov, nam pomagajo, da tudi v lastnih mračnih trenutkih vidimo dobro šolo in najdemo svobodo s pomočjo moči, ki se skriva v nas samih.

Potem, ko je Edith Eger, preživelka Auschwitza, ki je morala kot šestnajst­letno dekle tam plesati celo pred zloglasnim Mengelejem, pri skoraj devetdesetih letih napisala svojo prvo izpovedno knjigo Izbira – ta je postala velika svetovna uspešnica, lep odmev pa ima tudi pri nas – se sprva zdi, da je bilo njeno drugo, bolj priročniško naravnano delo Dar morda manj potreben dodatek k prvi knjigi in bolj kot nujna posledica njenega založniškega uspeha. Vendar še zdaleč ni tako. Dar je izviren priročnik za pomoč osebam, globoko travmatiziranim zaradi različnih razlogov, zanj je klinična psihologinja dr. Eger črpala navdih iz dveh virov: prvi so številni primeri ljudi, s katerimi se je srečala, ko so imeli različne težave, potem pa jim je svetovala, jih spremljala v daljšem časovnem obdobju in beležila njihov osebnostni ter psihološki razvoj in morebitno razrešitev osnovne težave. Drugi vir zgodb v knjigi pa je njeno dolgo življenje, prepredeno z različnimi osebnimi, partnerskimi in družinskimi preizkušnjami, ki so prav tako dopolnile njeno poklicno znanje. To je zdaj v knjigi Dar združeno na kompakten in dostopen način. V njej razdela dvanajst priložnosti za osebnostno osvoboditev, vsaka od njih pa izhaja iz posamezne oblike psihološke ječe, ki si jo največkrat ustvarimo sami, potem pa se iz nje sami in brez partnerske ali pa profesionalne pomoči ne uspemo osvoboditi. Dar je navdihujoča knjiga, ki pa lahko deluje kot uporabno orodje zgolj v izurjenih rokah.

Samo Rugelj, Bukla 162

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

V košarico

Dr. Edith Eger je ugledna psihologinja in ena redkih še živih ljudi, ki so preživeli holokavst in se še spominjajo življenja v taboriščih. Veliko dela z veterani, vojaškim osebjem in žrtvami telesnih in duševnih travm. Živi v La Jolli v Kaliforniji.

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si

Brezplačni prevzem:
od ponedeljka do petka med 8.30 in 15.00