fbpx
Albert J. Bernstein

Albert J. Bernstein

Dr. Albert J. Bernstein je klinični psiholog, poslovni svetovalec in avtor številnih uspešnic. Zadnjih trideset let je delal  tako za posameznike kakor tudi za velika in mala podjetja.

Njegovo pisanje odraža raznolikost njegovih izkušenj kakor tudi humor in zdrav razum. Njegove knjige peljejo bralca korak po korak skozi navodila za soočanje s težavnimi ljudmi in situacijami.  Ena od njih, Čustveni vampirji, popelje skozi problematiko osebnostnih motenj in velja za klasiko na tem področju.

Živi v Oregonu s svojo ženo, otroci, vnukinjo, ima pse in mačke. Je strasten fotograf in član uglednih univerz ter inštitutov v ZDA.

Več o avtorju: http://www.albernstein.com/

 

“Avtor razčleni vampirje na podvrste: pustolovski, antisocialni, ustrahovalski, histrionični, narcistični, superzvezdniški, perfekcionistični, puritanski, ljubosumni in paranoidni. Ker je vampir lahko kdorkoli, mož, oče, žena, otrok, sodelavec, šef ali prijatelj, Bernstein ponudi test, kako ga prepoznati. Recimo prijateljica, ki vam pripoveduje, kaj slabega je o vas izrekla skupna prijateljica. Ali pa on/ona, ki je zasvojen z vznemirjenjem in posledično uživa v vonju strahu pri drugem. Kot orožja klinični psiholog ponudi: v odgovor naredite kaj nepredvidljivega, ignorirajte izbruhe, pozabite na vljudnost, soočajte jih s posledicami njihovih dejanj, zastavljajte vprašanja in ne postavljajte trditev etc.”

Čustveni vampirji, Bernard Nežmah, Mladina

 

“Ste kdaj srečali ljudi, ki so se vam na začetku zdeli popolni, inteligentni, očarljivi, nadarjeni in vznemirljivi, pozneje pa se je izkazalo, da so v vaše življenje prinesli popolno zmešnjavo? Dnevno vas izčrpavajo, so pretirano dramatični, posesivni, manipulativni, zahtevni in nikoli zadovoljni. To so lahko sosedje, prijatelji, partnerji, ljubimci, šef v službi, starši ali tašča, ki so po besedah doktorja klinične psihologije povsod okoli nas in nam neprestano izčrpavajo čustveno energijo. Avtor jih je v priročniku razdelil na več tipov glede na njihove potrebe, od antisocialnih vampirjev prek historičnih, narcisističnih, obsesivno kompulzivnih, paranoidnih itn. Ne morete se jih povsem znebiti, a v knjigi so zbrani primeri in strategije, kako se obraniti takih ljudi, kako se pred njimi zaščititi, jim pogledati v oči in ostati nepoškodovani. Dobrodošli in poučni nasveti.”

Čustveni vampirji, Renate Rugelj, Bukla

 

“Knjiga ima precejšnjo vrednost ne le zaradi široke razgrnitve problematike, o kateri se še vedno premalo govori in piše, ampak tudi zato, ker je meja med duševnim zdravjem in odkloni od njega v sodobnem svetu vedno bolj zabrisana, spričo česar sta potrebni toliko večja informiranost in znanje, ki ju ta isti čas prav tako ponuja v izobilju.”

Čustveni  vampirji, VO, Dnevnik

 

Izdano v založbi Chiara

21,00 € Čustveni vampirji V košarico
21,00 € Kdo je tu nor? V košarico
Vaš E-mail: *
Vir prijave:

S prijavo na e-novice se strinjam s Splošnimi pogoji poslovanja in Politiko varovanja osebnih podatkov.
Name: *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si

Želite knjige kupovati ceneje!

... in biti obveščeni o novostih in akcijskih ponudbah?!

Prijavite se v e-novičke založbe Chiara

Vaš E-mail:

x

© Založba Chiara. Vse pravice pridržane. izvedba ideArt