fbpx

Kako prebuditi tigra: zdravljenje travm

kako-prebuditi-tigra
5 5 2 Product
Redna cena: 25,90 € Vaša cena: 25,90 €
Četudi naš razum pogosto povozi naše naravne instinkte, ne upravlja travmatskega odzivanja.
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Peter A. Levine
Mehka vezava
254
Slovenski

V prelomni knjigi Kako prebuditi tigra avtor dr. Peter A. Levine predstavi novi nacin obravnavanja travme.

Kako prebuditi tigra: zdravljenje travm; Peter A. Levine

 

Travma kot posledica šoka se pojavi, ko doživimo dogodek, ki utegne ogroziti naše življenje, in ko zaradi tega klonejo naše sposobnosti ucinkovitega odzivanja.

Avtor pojasnjuje, kako se zacnejo posttravmatski simptomi, kako se razvijejo in zakaj so tako vztrajni in trdovratni. Položi temelje za razumevanje, ki razblinja zapleteno mrežo mitov o travmi, nadomesti pa jih z enostavnim, celostnim opisom osnovnih fizioloških procesov, ki travmo povzroeajo. Četudi naš razum pogosto povozi naše naravne instinkte, ne upravlja travmatskega odzivanja. Bolj smo podobni svojim štirinožnim prijateljem, kakor bi si bili morda pripravljeni priznati.

Z uporabo nekaterih preprostih zamisli in tehnik lahko prirojeno zmožnost za zdravljenje podpremo, namesto da bi jo ovirali. Telesna obcutja, ne intenzivna custva, so kljuc do zdravljenja travme.

Knjiga je napisana poljudno in tako razumljiva širokemu krogu bralcev, namenjena je tako posameznikom, staršem, uciteljem, varstvenim delavcem, psihoterapevtom in drugim, informacije pa bodo koristne tudi za zdravnike, medicinske sestre, reševalce, policiste, gasilce in druge, ki se redno ukvarjajo z žrtvami nesrec in naravnih katastrof.

Dr. Peter A. Levine je na podroeju proucevanja stresa in travme dejaven že vec kot 40 let. V tem casu je razvil metodo somatskega doživljanja®,naturalistieni pristop k zdravljenju travm. Levinov izvirni prispevek k podrocju telesne psihoterapije je bil nagrajen leta 2010, ko je prejel priznanje za življenjske dosežke Združenja ZDA za telesno psihoterapijo (USABP). Knjiga Kako prebuditi tigra: zdravljenje travm je do sedaj izšla v 25 jezikih.

Morda bi vas zanimalo še

26,90 € Obsesivno kompulzivna motnja za telebane
Charles H. Elliot, Laura L. Smith
11,60 € Življenje je tvoje
Louise L. Hay
Rezultati 1 - 2 od 2
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si