Z uravnoteženjem ravni glukoze lahko odpravite neželene simptome brez odrekanja hrani, ki jo imate radi. Odkrijte 10 preprostih trikov za boljše zdravje in več energije, brez diete!
Glukozna revolucija; Jessie Inchauspé
Uravnoteženje krvnega sladkorja vam bo spremenilo življenje
V mednarodni uspešnici biokemičarka Jessie Inchauspé, znana kot Boginja glukoze, razloži, kako uravnoteženje glukoze v telesu vpliva na naše zdravje in počutje. Na podlagi najsodobnejših znanstvenih raziskav in pionirskih genetskih dognanj ponuja deset preprostih in presenetljivih trikov za vzdrževanje stabilne ravni glukoze v krvi. Brez diete ali odrekanja hrani, ki jo imate radi, lahko odpravite simptome, kot so nenadzorovana želja po hrani, mozolji, migrene, možganska megla, nihanje razpoloženja in celo resne bolezni, kot so sladkorna bolezen tipa 2, neplodnost, zamaščena jetra in bolezni srca.
Inchauspé je po hudi nesreči, v kateri si je poškodovala hrbtenico, na lastni koži izkusila, kako lahko neravnovesje glukoze vpliva na naše telo in um. S pomočjo raziskav in osebnih izkušenj je oblikovala metodo, ki vsakomur omogoča, da uživa hrano brez slabe vesti in izboljša svoje zdravje ter počutje. Preberite o njenih trikih za zmanjšanje lakote, povečanje energije in doseganje boljše kakovosti življenja – vse to brez strogih diet!
S preprostimi prilagoditvami lahko izboljšate svoje počutje, pridobite več energije in se znebite odvečnih kilogramov brez odrekanja hrani, ki jo imate radi. V knjigi Glukozna revolucija boste našli praktične rešitve, kako ohraniti svoje zdravje in živeti polnejše življenje.
Poletje je čas, ko lahko vsaj za nekaj časa na preprost način spremenimo prehrano, jo obogatimo z več sadja in zelenjave ter s tem morda blagodejno vplivamo tudi na telesno počutje in težo, preden nas spet zaskoči jesen. Francozinja Jessie Inchauspé, diplomirala je iz matematike, magistrirala pa iz biokemije, v knjigi z malce enigmatičnim naslovom Glukozna revolucija, nas v svoji prvi knjigi, ki je izvirno izšla na začetku tega leta, skozi originalno perspektivo popelje na pot uživanja sodobne prehrane s čim manj škodljivimi posledicami – z zornega kota glukoze, ki jo naše telo (denimo možgani) sicer potrebuje, vendar je (za telo nasploh) zelo pomembno, v kakšni obliki in količini jo dobi. Z razumljivo razlago, ki jo bogati z mnogimi pomenljivimi preglednicami, nam avtorica razjasni, kako in kdaj moramo jesti, da ravni glukoze v naši krvi ne sežejo previsoko, saj to sproži izločanje inzulina ter posledično kopičenje glukoze v obliki maščobnih zalog v telesu, pri tem pa nam postreže tako z najnovejšimi odkritji biokemije kot s pregledom spreminjanja naše prehrane od pradavnine do danes. Uporabno! - Samo Rugelj, Bukla 168
Jessie Inchauspé je biokemičarka in priljubljena avtorica ter raziskovalka na področju uravnoteženja glukoze. Njena knjiga Glukozna revolucija je mednarodna uspešnica, ki je pomagala številnim ljudem izboljšati svoje zdravje z majhnimi, a učinkovitimi spremembami v prehranjevanju.