fbpx

Tebi pesem pojem

tebi_pesem_pojem
4.66667 5 3 Product
Redna cena: 17,00 € Vaša cena: 17,00 €
Čas je dohitel čas. Kaj naj to pomeni? Nič! Ustavi se in razmisli.
Na zalogi, dobava takoj!

Specifikacija

Jani Mlakar
Mehka vezava
120
Slovenski

Avtor pesniške zbirke Jani Mlakar je odhod svoje žene »domov, v Vsemirje« pospremil s svojim prehodom iz pisatelja v poeta globoke osebnoizpovedne lirike.

Tebi pesem pojem; Jani Mlakar

Ta mu je služila kot polje, na katerem so klile oblikovno raznolike pesmi s svojim vrhuncem v sonetnem vencu, ki se vsebinsko neomajno oklepajo Nje. Vedno znova zalivane s solzami in gnojene z bolečino so se razrasle v dovršeno zbirko poezije, v čudovit besedni spomenik ljubezni, ki je hkrati tudi znanilec novega življenja.

Občutek popolne osamljenosti pesnika, ki se razkriva kot prvoosebni lirski subjekt, pahne v iskanje samega sebe, pri čemer neusmiljeno razdira svoja čustva do golega, da bi skozi trpeči striptiz dosegel osvoboditev in našel novo življenjsko upanje. Hipno resignacijo, kateri mestoma utrujen podleže, vselej preženeta moč, ki jo črpa iz spiritualne ljubezni, in neizbežno spoznanje ob stiku z minljivostjo o vrednosti trenutka oz. nesmiselnosti našega pojmovanja časa.

Čiščenje duše ter razgaljanje duha ga neprisiljeno popeljeta do izpovedi moralnega in družbenega nazora, ki se ob tihi spremljavi ljubezenske žalostinke razkriva kot neprizanesljiv protest zrele, težke subjektivnosti zoper prevladujočo plitkost, oportunizem, gonjo za materialnim in vsakršno krivico. S tem pa se srečata in zlijeta njuni zgodbi. Borba proti pritlehnemu stanju duha, ki nenehno taca, hlasta, rije in tepta, pri tem pa pozablja na človečnost in ljubezen, je bilo obenem njeno vseživljenjsko poslanstvo. Skozi pesnikov dih živi naprej kot darilo, Njej in od Nje. Harmonično združenje polovic v celoto sklene krog v brezčasju.

Čas je za nov krog.

Petra Mlakar - knjigi na pot

V košarico

jani_mlakar.jpg

Jani, 1960–nekoč

ne bom več pisal pesmi
nočem biti pesnik
nihče pesnik ni
kadar ne trpi

Morda bi vas zanimalo še

23,90 € Tolmuni nežnosti
Romana Ercegović in Simona Čudovan
-30%16,90 €11,83 € Popolna ljubezen
Adrian Predrag Kezele
19,00 € Obrazi ljubezni
Katja Premrl
19,80 € Hafis - zapleši z menoj
Hafis Šems ed-Din Muhamed
15,00 € Travne bilke
Walt Whitman
Rezultati 1 - 8 od 8
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si