fbpx

Funkcija orgazma

funkcija-orgazma-2022
5 5 9 Product
Redna cena: 26,90 € Vaša cena: 26,90 €
Duševno zdravje je odvisno od orgazmične moči, povedano drugače, od sposobnosti prepuščanja na vrhuncu vzburjenosti med spolnim aktom
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Wilhelm Reich
Mehka vezava
437
Slovenski

Knjiga Funkcija orgazma je klasika psihoterapije in psiho­analize, anekdotična pa je pot do njene objave. Reich je njen rokopis namreč podaril Freudu za rojstni dan in Freud ga je priporočil za objavo. 

Funkcija orgazma; Wilhelm Reich

Gre za strokovno in razvpito monografijo o razumevanju človeške seksualnosti. V njej je Reich predstavil tezo, osnovano na svojih terapevtskih izkušnjah in obsežnih empiričnih študijah, da je zmožnost doseganja orgazma in »orgazmična moč« eden pomembnih vidikov duševnega zdravja. Reich je trdil, da sta v tem smislu telo in duh neločljivo povezana, saj je ugotavljal, da so nevroze in druge duševne motnje posledica tako imenovane »orgazmične nemoči«.

Po Wilhelmu Reichu tako pri osebi, ki ne zmore doživeti »popolnega orgazma«, pride do blokade libida, kar lahko v nadaljevanju pripelje do različnih osebnostnih motenj. Zato je bil eden od ciljev njegovega psihoanalitičnega zdrav­ljenja povrnitev orgazmične moči. Da bi to dosegel, je Reich razvil lastno psihoanalitično in psihoterapevtsko tehniko: analizo obramb vzporedno z analizo značaja, s katero je aktiviral pacientovo telo. Privedla ga je do izvirne metode vegetoterapije, ki je vključevala fizično manifestacijo ­čustev. Zaradi svojih kontroverznih tez je bil Reich preganjan in tudi zaprt, vendar pa so kasnejše raziskave in sodobni psihoterapevtski pristopi v veliki meri potrdili njegovo osnovno tezo, da so disfunkcije telesa in duševne motnje neposredno povezane.

Knjigo Funkcija orgazma je kot eno od svojih »biblij« osebnostne preobrazbe in reševanja življenjskih problemov pri svojem delu redno uporabljal tudi znameniti slovenski psihiater dr. Janez Rugelj.

V košarico

wilhelm-reich-1.jpg

Wilhelm Reich (1897–1957) je bil avstrijski psihoanalitik, psihiater, seksolog in sociolog. Trdil je, da je izvor človekovega nemira pogojen s spolnim in socialnoekonomskim stanjem posameznika. Kot svojo posebno psihoterapevt­sko metodo je razvil vegetoterapijo, ki temelji na orgonski energiji. Je avtor pomembnih in vplivnih del, zaradi katerih je postal eden najbolj razvpitih psihiatrov naše dobe. Kliniko za psihoanalizo je ustanovil skupaj s Sigmundom Freudom, ukvarjal pa se je predvsem z vprašanjem, kako biološka energija vpliva na človekova čust­va, na njegovo obnašanje in seksualnost. Zaradi svojih zamisli je bil preganjan, njegova psihološka dela pa so kasneje dobile status klasik. Funkcija orgazma je eno njegovih najpomembnejših del.

Morda bi vas zanimalo še

-10%29,00 €26,10 € Spodbude - Sanela Banović (trda vezava)
Sanela Banović (napisal Jure Aleksič)
-10%27,00 €24,30 € Sadašiva tantra
Adrian P. Kezele
-30%22,00 €15,40 € Hvalnica počasnosti
Carl Honoré
-10%24,00 €21,60 € Priročnik za razsvetljen seks
David Deida
-7%31,00 €28,83 € Ogenj, rit in kače niso za igrače
Milena Miklavčič
Rezultati 1 - 7 od 7
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si