Brezplačna dostava pri naročilu nad 35 €
Brezplačna dostava nad 35€
Varen nakup
umetnost postenja uma

Umetnost postenja uma

Jason Gregory
Spiritualne vaje za razstrupljanje duha
PPC: 23,90 € Vaša cena: 23,90 € kos
+
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Podrobnosti

Jason Gregory
Mehka vezava
13,5 x 21,0
Slovenski
160
Koda 9789619438756K
Oceni
4.75 5 4 Product

Za trenutek nehajte načrtovati, primerjati, tekmovati in premišljevati. Samo globoko vdihnite in izdihnite... 

Umetnost postenja uma; Jason Gregory

Iz različnih razlogov (vse od preobilice digitalnih informacij do kulturnega pogojevanja, ki do zadnjega kotička poln koledar z obveznostmi enači s smislom življenja) se le redko nečemu popolnoma posvetimo. Toda prav tako, kot se lahko postimo in razstrupljamo telo, se nenehnega brnenja v možganih lahko znebimo tako, da vsake toliko »postimo« svoj um.

Tehnike, s katerimi umirimo svoj um, so stare že več tisočletij, njihove izjemne učinke pa potrjuje tudi sodobna znanost. Vnesite v svoje življenje več miru s: starodavnimi vajami za sprostitev, metodo digitalnega razstrupljanja, preverjenimi načini, kako se otresti navezanosti na preteklost in pretirane skrbi za prihodnost in vedskimi, taoističnimi ter zenovskimi tehnikami, ki vam pomagajo izprazniti um in najti stik z vašo spontanostjo, intuicijo in ustvarjalnostjo.

Kaj boste pridobili s to knjigo? 
Jason Gregory črpa iz duhovnih filozofij in meditativnih praks tradicionalne joge, hinduizma, budizma in taoizma ter pojasnjuje, kako »postenje« uma:

- neposredno vpliva na naše navade in način življenja, 
- v življenje vnaša mir in spokojnost, 
- obenem pa nam pomaga zgraditi trdne psihološke obrambne zidove pred vsem, s čimer nas vse bolj zasipa svet, a nas z njimi v resnici samo odvrača od pomembnih stvari.

S pomočjo psihologije in kognitivne znanosti, ki ju naveže na samsaro (ciklus trpljenja, ki nastane zaradi navezanosti na tisto, kar ni trajno), pojasnjuje, kako pretirano zanašanje na racionalni um povzroča neravnovesje in duši našo naravno spontanost, občutke in intuicijo.

Zenovske, taoistične in vedske prakse postenja uma 
V knjgi so predstavljene zenovske, taoistične in vedske prakse, ki nam pomagajo izprazniti um in postopoma vzpostaviti svoj naravni ritem življenja. Naučili ste boste, kako dati umu dovolj časa, da se resnično sprosti od vseh dražljajev, se popravi in ponovno vzpostavi ravnovesje.

Ko »postimo« svoj um, se znebimo vseh motenj in stresnih dejavnikov sodobnega življenja, kar nam pomaga povrniti našo prvotno naravo, ki obstaja globoko v nas samih. Takrat se bolj zavestno zavedamo sebe v vsakem trenutku, zato lahko občutimo resnično lepoto sveta, za kar smo nagrajeni z bolj polnim, pristnim in spokojnim življenjem.

Kaj je postenje uma? 
Kadar postimo svoj um, se znebimo vseh vsebin, ki stimulirajo um, in opuščamo navado stimuliranja uma iz golega dolgočasja. Dolgčas pa nam je izključno zato, ker smo se tako navadili zamotiti svoj um z dražljaji. Modrec bi rekel, da se moramo potopiti v svoj dolgčas, ne da bi ponovno začeli iskati dražljaje, ker nas po njegovem mnenju dolgčas lahko nauči skrivnosti. Dolgčas je kognitivni odziv, ki se pojavi takrat, ko umu začnemo odrekati njegove običajne misli, s katerimi ga hranimo. Skrivnost dolgčasa po mnenju modreca je, da če postimo – izstradamo – um, nastopi umirjenost, ki ni odvisna od pretirane stimulacije. 

Postenje uma je najboljše zdravilo za trpljenje, ker takrat, ko postimo um, tako kot postimo telo, mu damo čas, da se oddalji od vseh mogočih dražljajev, si opomore in ponovno vzpostavi ravnovesje. Ko postimo um, se vrnemo v svojo resnično prvobitno naravo, a ne kot posameznik, ampak kot nekdo, v globinah katerega obstaja celotni univerzum.

Samo vi lahko pomagate sebi in mimogrede še spremenite svet. V tej knjigi boste prejeli vse potrebno znanje, modrost in orodja za resnično zdravljenje ob pomoči starodavne umetnosti in znanosti postenja uma. Prav zdaj je nastopil trenutek, ko morate dati vse, kar odvrača vašo pozornost, na stran, in se lotiti velikega posta svojega uma.

V košarico

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si

Brezplačni prevzem:
od ponedeljka do petka med 8.30 in 15.00