Ena Zemlja, eno človeštvo proti 1 %

ena_zemlja
5 5 6 Product
Redna cena: 14,95 € Vaša cena: 14,95 €
Knjiga je poziv vsem ljudem, ki nam je mar za okolje in prihodnost človeštva, da se združimo in zahtevamo povrnitev pravice, da živimo svobodno, mislimo svobodno, dihamo in jemo svobodno.
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Vandana Shiva
Mehka vezava
176
Slovenski

Vandane Shiva, dobitnice alternativne Nobelove nagrade, prinaša poglobljeno študijo o (pre)vladujočem ekonomskem sistemu, ki nas je pripeljal na rob izumrtja človeške vrste. Kritiko enoumja in mehanicističnega pogleda na svet, ki nam ga vsiljuje »Veliki denar« (Big Money), podaja skupaj z nauki ekologije.

Ena Zemlja, eno človeštvo proti 1 %; Vandana Shiva

Delo je neprecenljiv prispevek k svetovni razpravi, ki je nujno potrebna – razpravi o krivicah današnje ureditve in o izgradnji nove, trajnostne družbe. Knjiga je poziv vsem ljudem, ki nam je mar za okolje in prihodnost človeštva, da se združimo in zahtevamo povrnitev pravice, da živimo svobodno, mislimo svobodno, dihamo in jemo svobodno.

Knjiga Ena Zemlja, eno človeštvo proti 1 % indijske fizičarke, filozofinje ter okoljske aktivistke Vandane Shiva, dobitnice alternativne Nobelove nagrade, prinaša poglobljeno študijo o prevladujočem ekonomskem sistemu, ki nas je pripeljal na rob izumrtja človeških, živalskih in rastlinskih vrst. Kritiko enoumja in mehanicističnega pogleda na svet, ki nam ga vsiljuje »Veliki denar« (Big Money), podaja skupaj z nauki ekologije. Delo je neprecenljiv prispevek k svetovni razpravi, ki je nujno potrebna – razpravi o krivicah današnje ureditve in o izgradnji nove, trajnostne družbe. Knjiga je poziv vsem ljudem, ki nam je mar za okolje in prihodnost človeštva, da se združimo in zahtevamo povrnitev pravice, da živimo svobodno, mislimo svobodno, dihamo in jemo svobodno.

» ... dokler obstaja praznoverno prepričanje, da je treba verjeti v utvare in iluzije 1 %, in dokler bo tem dovoljeno, da uničujejo resnično znanje, resnično pamet, resnično bogastvo in resnično svobodo, bomo še naprej sužnji 1 %. Kot sužnji v gradu iluzij, ki jih ustvarjata mehanični um in denarni stroj, smo postali sostorilci v procesih, ki uničujejo zemljo in človečnost.«

Avtorica predstavi poglobljeno študijo o (pre)vladujočem ekonomskem sistemu, ki nas je pripeljal na rob izumrtja človeške vrste. Sooči se s »Klubom milijarderjev«, kot so Gates, Buffet, Zuckerberg in drugi, ki so po njenih besedah pozabili, da so tudi sami del narave in del ene zemeljske družine ter s svojim prilaščanjem denarja, moči in s tem nadzora nad prav vsemi področji življenja uničujejo naš skupni dom in spodkopavajo temelje pravičnosti in demokratičnosti znotraj družb in med njimi. Ekonomski sistem 1 % je, kot pravi, le še ena pojavna oblika kolonializma.

V košarico

 Vandana Shiva je po izobrazbi fizičarka in filozofinja. Kot pravi sama, je en doktorat, tistega s področja temeljev kvantne teorije, pridobila v Kanadi, drugega s področja ekologije pa v krogu aktivistk za zaščito narave iz gibanja Chipko. Gre za gibanje, ki je v 70. letih prejšnjega stoletja postalo svetovno znano zaradi svojega nenasilnega upora proti krčenju gozdov in je spodbudilo nastanek številnih okoljevarstvenih organizacij po vsem svetu.

Glas Vandane Shiva je glas milijonov in milijard brezpravnih in zatiranih, ponižanih in razžaljenih: kmetov, domorodnih ljudstev, žensk, vseh ki živijo v sozvočju z naravo in se upirajo njenemu uničevanju. Njen in njihov glas je glas razuma v nerazumnem svetu, ki ubija lasten dom – našo Mati Zemljo.

Morda bi vas zanimalo še

25,90 € Plan B - dopolnjena izdaja
Boštjan Videmšek
-50%17,90 €8,95 € Razdvajanje svetov, 2. izdaja
Adrian P. Kezele
34,00 € Moje druženje z rastlinami
Damjana Zupančič Božič
19,00 € Tudi v tebi sije sonce
Charles Eisenstein
25,00 € PODNEBJE - nova zgodba
Charles Eisenstein
-70%14,90 €4,47 € Sporočila od prijatelja
Anthony Robbins
Rezultati 1 - 11 od 11
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si