fbpx

Glas mojstra Znanilec Popotnik

gibran_ovitek
Novo
5 5 4 Product
Redna cena: 14,00 € Vaša cena: 14,00 €
Kahlil Gibran je znan predvsem po delu Prerok, ki je primer inspiracijskega, mističnega leposlovja.
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Kahlil Gibran
Mehka vezava
200
Slovenski

Razmišljanja o svetu, o ljubezni in osamljenosti, o veri in obžalovanju, pospremljena s kratkimi vinjetami, parabolami in prispodobami.

Glas mojstra Znanilec Popotnik; Kahlil Gibran 

V tem delu so združena tri kratka Gibranova dela. Tu so zbrana razmišljanja o svetu, o ljubezni in osamljenosti, o veri in obžalovanju, pospremljena s kratkimi vinjetami, parabolami in prispodobami. Glas mojstra je napisal v arabščini, delo je bilo v angleščini prvič objavljeno leta 1958 v New Yorku. Znanilca in Popotnika je napisal v angleščini; Znanilec je bil prvič objavljen leta 1920, Popotnik pa posthumno leta 1932.

Kahlil Gibran se je že v mladosti z družino preselil v ZDA, kjer se je učil umetnosti in začel svojo literarno kariero. Ker je njegova mati želela, da bi bil vzgajan in izobražen tudi v njihovi tradicionalni kulturi in ne samo Zahodni, se je pri petnajstih preselil nazaj v Libanon. S sošolcem je začel študentsko literarno revijo in se uveljavil kot najboljši pesnik na šoli. Po študiju v manoritski zasebni šoli se je vrnil nazaj v Ameriko.

Ne spreglejte avtorjeve uspešnice Nori mož in Zemeljski bogovi!

Pisal je v angleščini in arabščini. V arabskem svetu imajo Gibrana za literarnega in političnega upornika, saj se je njegov romantični slog oddaljeval od klasične šole. V Libanonu je še vedno slaven kot literarni klasik, na Zahodu pa ga cenimo kot globoko duhovnega pisatelja, čigar misticizem je združitev več različnih vplivov: krščanstva, islama, judovstva in teozofije. Pri nas je znan predvsem po delu Prerok, ki je primer inspiracijskega, mističnega leposlovja.

V košarico

Kahlil Gibran, avtor Preroka, je libanonski pisatelj, pesnik in slikar. Rodil se je leta 1883 v tedanjem Otomanskem cesarstvu družini, ki je pripadala maronitski krščanski ločini. Umrl je leta 1931 v New Yorku

Morda bi vas zanimalo še

22,00 € Ljubezenske pesmi Boga
Daniel Ladinsky
15,00 € Travne bilke
Walt Whitman
12,00 € Iz trebuha in neba
Manca Košir
23,90 € Tolmuni nežnosti
Romana Ercegović in Simona Čudovan
Rezultati 1 - 8 od 8
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si