fbpx

Drevesa

drevesa-net
5 5 1 Product
Redna cena: 29,00 € Vaša cena: 29,00 €
Knjiga Drevesa pesnika Iva Svetine in mojstra fotografije Gregorja Radonjiča je živa voda, ki odžeja
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Gregor Radonjič, Ivo Svetina
Trda vezava
147
Slovenski

Osupljiva lepota! Dih diha presežno v magiji jezika in čarobnosti podob, ki pojejo hvalnico drevesom, gozdu, kamnu in vodi.

Drevesa; Gregor Radonjič, Ivo Svetina  

Knjiga Drevesa je zagotovo posebna knjižna izdaja, saj je ni enostavno žanrsko umestiti. Na 150-ih straneh prinaša bralcu kombinacijo poezije Iva Svetine in fotografij Gregorja Radonjiča, vendar na način, da pesem in fotografija delujeta kot celota, se dopolnjujeta in bralcu omogočata posebno bralsko doživetje.

Verzi prehajajo v sliko, fotografija pa pesmim podeli podobo. Kombinacija poezije in fotografije skupni knjižni izdaji v založništvu ni povsem redka, vendar velikokrat ena ali druga panoga nastopata v podrejenem položaju. V knjigi Drevesa pa se verzi in fotografije prepletejo v povsem drugačno bralsko in estetsko izkušnjo, v popolno součinkovanje dveh medijev. Knjiga se v celoti nanaša na tematiko dreves in gozdov in pomeni prvi tovrstni avtorski pristop pri nas. Nekatere Svetinove pesmi so v knjigi prvič objavljene. Vse skupaj poudarja še format knjige, večinoma barvne fotografije in vrhunski tisk ter uvodni esej o pomenu dreves za človeka skozi zgodovino ter njihovem upodabljanju ter simboliki v fotografski umetnosti.  

Skrijem se v glasbo gozda,
v jutranjem vetru pojočega v meni:
med visokimi drevesi grem,
pol žival pol brezimna snov,
usta potopim v mrzlo globino,
svetlikajočo se na dnu gozda.

»Osupljiva lepota! Dih diha presežno v magiji jezika in čarobnosti podob, ki pojejo hvalnico drevesom, gozdu, kamnu in vodi. Tem pradavnim pričam stvarstva, ki vežejo čas med nekdaj in večnostjo, in šepetajo spomine na tisočera imena iz globin v nebo. Samo v brezgrajno potopljeno uho in odprto notranje oko zmoreta uzirati božansko Nevidnost in jo narediti vidno za lepote žejni svet. Knjiga Drevesa pesnika Iva Svetine in mojstra fotografije Gregorja Radonjiča je živa voda, ki odžeja.«
– Manca Košir

V košarico

Morda bi vas zanimalo še

Rezultati 1 - 4 od 4
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si