Brezplačna dostava pri naročilu nad 35 €
Brezplačna dostava nad 35€
Varen nakup
ej_babi_glej_1026527287
Novo

Ej, babi, glej

Urška Šobak
Srčna pripoved, ki nas popelje v nostalgičen svet spominov in modrosti naših babic.
25,00 € kos
+
Na zalogi, dobava takoj!

Podrobnosti

9789610721222
Urška Šobak
Trda vezava
64
Slovenski
215x303 mm
Koda 9789610721222K
Oceni

Srčna pripoved, ki nas popelje v nostalgičen svet spominov in modrosti naših babic.

Ej, babi, glej | Urška Šobak

V knjigi se skriva 20 skrbno izbranih receptov, izbranih iz zakladnice starih receptov naših babic in prababic. Ti recepti so se skrivali v kovinskih škatlah, po predalih in na podstrešjih, skoraj izgubljeni med starimi papirji. Obrisala sem z njih prah, jih preizkusila in pripravila za tebe, da jih lahko enostavno pripraviš v svoji kuhinji. Vsak recept je del bogate kulinarične dediščine, ki smo jo rešili pred pozabo v večletnem projektu Ej, babi, tega mi pa nisi pokazala.

Recepti so prilagojeni tako, da jih lahko otroci pripravijo sami ali z majhno pomočjo odraslih. Na sproščen in igriv način spoznavajo bogato kulinarično dediščino naših krajev. Otrokom je, z vidika zdravega razvoja, izjemno dragoceno doživeti procese od začetka do konca. In tu se skriva še en dragulj te knjige – otroci lahko vse, prav vse, pripravijo sami. Mlajšim bodo pri branju pomagali starši, vendar jim dovolite, da se potopijo v ustvarjalni proces kuhanja. Kuhanje ni le priprava hrane, temveč tudi učenje odnosa do hrane in življenja nasploh. Pogosto otroci lažje sprejmejo določeno jed ali živilo, če ga pripravijo sami. Eden od vzrokov za zavračanje novih okusov je nepripravljenost na spremembe, zato priprava jedi omogoča otroku, da med procesom počasi odkriva nove okuse.

Rezanje zelenjave, gnetenje testa, valjanje, mešanje, oblikovanje polpetov ali grisinov, luščenje lešnikov in druge aktivnosti pošiljajo iz prstkov impulze v možgane, kjer se tvorijo nove možganske povezave. Več takšnih dražljajev otrok doživi v zgodnjem otroštvu, bolj bodo njegovi možgani pripravljeni in zreli za učenje v šoli.

Urška Šobak je strastna zbirateljica starodavnih kuharskih receptov. Čeprav v mladosti ni bila vešča v kuhanju, je vedno znala ceniti dobro hrano. Danes večino svojega časa preživlja v kuhinji, kjer preizkuša in oživlja pozabljene jedi ter razvaja svoje bližnje s kulinaričnimi poslasticami iz preteklosti.

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si

Brezplačni prevzem:
od ponedeljka do petka med 8.30 in 15.00