fbpx

Biblija ima vendarle prav

biblija-ima-vendarle-prav
5 5 1 Product
Redna cena: 44,90 € Vaša cena: 39,90 €
Osupljiva monografija velikega formata z mnogimi fotografijami, zemljevidi in drugimi prikazi, ki še danes velja za standardno poljudnoznanstveno delo o svetopisemskem raziskovanju
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Werner Keller
Trda vezava
392
Slovenski

Raziskovalci dokazujejo zgodovinsko resničnost Stare zaveze

Biblija ima vendarle prav; Werner Keller

Nemški publicist Werner Keller je že leta 1950 naletel na poročila francoskih arheologov o izkopavanjih na območju Sredozemlja, Bližnjega vzhoda ter severne Afrike. Z najdbami – klinopisnimi tablicami – so pripovedi v Bibliji nenadoma dobile zgodovinsko ozadje, prizorišča svetopisemskih zgodb pa je bilo mogoče umestiti v kraje, kot jih poznamo danes. Keller je začel sistematično zbirati raziskave o primerjavah rokopisov, nadaljnja poročila o izkopavanjih in izročila drugih religij. Nastala je osupljiva, razburljiva in privlačna knjiga, ki je do danes prevedena v šestindvajset jezikov in že več kot štirideset let velja za standardno poljudnoznanstveno delo o svetopisemskem raziskovanju.

Vsako poglavje v knjigi se začne s citatom iz Biblije, s katerim nas avtor uvede v temo poglavja. Biblija se nam razkriva kot kronološki zapis časa, ki je najbolj vplival na človeško zgodovino.
Sveto pismo je prvič predstavljeno kot obsežno spremljanje tistega delčka svetovne zgodovine, ki je oblikoval svet, kot ga poznamo danes.

Biblijski čudeži tako preko znanosti dobijo tuzemsko razlago:
- kako je Mojzes razdelil morje
- kaj se je v resnici zgodilo s Sodomo in Gomoro
- kje in kako se je zgodil vesoljni potop
- resnica o Noetovi barki
- podrobnosti Jezusovega življenja – od betlehemske zvezde in treh modrecev do skrivnostnega torinskega mrtvaškega prta.

Doslej je navdušila že več kot 22 milijonov bralcev. S to posodobljeno izdajo imamo pred seboj skrbno pregledano in z najnovejšimi ugotovitvami zgodovinarjev, arheologov in naravoslovcev dopolnjeno Kellerjevo delo. V knjigi je več kot 400 izredno nazornih fotografij, preglednih grafik, risb in zemljevidov. Že od prve izdaje leta 1955, je vsaka nova izdaja dopolnjena z novimi dejstvi in novim slikovnim gradivom, ki bralcu približa najobsežnejši zapis začetka zgodovine modernega časa.

Recenzija Bukla

Monografija je prvič izšla že leta 1954, nekaj let po tem, ko je publicist in njen avtor Werner Keller naletel na poročila francoskih arheologov o izkopavanjih na območju Sredozemlja, Bližnjega vzhoda in severne Afrike, zaradi katerih so svetopisemski dogodki in zgodbe dobivali realnejšo geografsko in zgodovinsko podlago. Keller je sistematično začel zbirati podatke in v mozaik zlagati še druge izsledke o izkopavanjih, iz vsega skupaj pa sestavil osupljivo monografijo velikega formata z mnogimi fotografijami, zemljevidi in drugimi prikazi, ki še danes velja za standardno poljudnoznanstveno delo o svetopisemskem raziskovanju (prodanih je bilo več kot dvajset milijonov izvodov, prevedena pa je v 26 jezikov). Poznejša odkritja so nekatere od Kellerjevih tez sicer spodbila, kar je v izdaji iz leta 1978 ovrednotil dr. Joachim Rehork, vseeno pa je knjiga skoraj pol stoletja po svojem izidu še vedno razburljivo potovanje po krajih, ki jih opisuje najbrž najslavnejša knjiga vseh časov, ki je že sama po sebi sestavljena iz različnih fragmentov z ne povsem pojasnjenim izvorom. Vsako poglavje v knjigi uvede svetopisemski citat, Biblija pa se skozi to knjigo razkriva kot kronika obdobja, ki je močno vplivala na človeško zgodovino vse do današnjih dni, s čimer je to delo tudi dovolj ilustrativen priročnik za sodobno branje Svetega pisma.

Samo Rugelj, Bukla 79-80

V košarico

Morda bi vas zanimalo še

28,90 € Kaj je rekel Bog
Neale Donald Walsch
24,00 € Srečnejši od Boga
Neale Donald Walsch
28,00 € Pogovori z Bogom 1
Neale Donald Walsch
19,90 € Prikrita zgodovina človeške rase
Michael Cremo in Richard Thompson
15,00 € Kaplje modrosti
Franc Božjak
Rezultati 1 - 8 od 8
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si