Predstavitev knjige: JASNA POT, Neli Vintar

Predstavitev knjige Jasna pot, Neli Vintar

  • Kdaj: 16. april
  • Kje: Domus Medica

Vabljeni na srečanje z avtorico knjige Jasna Pot - Z vetrom v laseh, dr. Neli Vintar

Zdravnica z neizmerno količino energije, s presenetljivimi znanji in potovanji ter z velikimi družinskimi preizkušnjami na svoji poti skozi življenje: na znamenitem rdečem kolesu ter s predanim lajšanjem vseh vrst bolečin.  Sočutno, svetovljansko, sveto in svetlo.

V knjigi Jasna pot - z vetrom v laseh so zbrane dragocene izkušnje zdravnice, vrhunske specialistke za bolečino, ki je videla veliko sveta in vedno bolj prisluškuje notranjim korakom.

V knjigi se dotika bolečin, saj se z njimi (tudi hudomušno) spopada že pri sebi, predvsem pa kar naprej v službi.

"Pomislimo: kako bi bilo živeti brez bolečine? Kaj nam preprečuje, da bi segli po tej svobodi?" – Vprašanji, ki odpirata vrata v svet, ki ga bo z nami delila specialistka anesteziologije, reanimatologije in perioperativne intenzivne medicine.

Dotakne se tudi človečnosti, ki nam lahko pomaga, da se nehamo smiliti samemu sebi ob težavicah – če le pomislimo na vse hudo, kar se prav zdaj, še vedno, dogaja v svetu. 

»Bolečina v nas neizprosno razgali najbolj občutljive plati, ki smo jih vse dotlej skrbno zastirali. Ko občutimo srhljivo neznosno telesno bolečino, je lahko kljub temu paradoksalno najmanj resnična, saj je verjetno 'samo' otipljiva manifestacija globljih in nevidnih telesnih, predvsem pa duševnih, morda nezavednih bolečih doživetij. Bolečina kot zelo kompleksna, večplastna izkušnja, ostaja zato tudi večen in neizčrpen navdih umetniškega ustvarjanja.«

16. aprila ob 18.00 v prostorih Domus Medica 

Prijavite se na dogodek TUKAJ.

Pretekli dogodki

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si