Brezplačna dostava pri naročilu nad 35 €
Brezplačna dostava nad 35€
Varen nakup
Pater Karel Gržan predavanja/predstavitve knjige MIR

Predavanja patra Karla Gržana

 • Kdaj: Več terminov
 • Kje: Različni kraji po Sloveniji

Vedno z veseljem odgovori na vprašanja ljudi ter se s svojo srčnostjo in pozivom k miru in povezanosti, vsakič znova dotakne slehernega obiskovalca.

Beseda seveda teče tudi o knjigi Mir, ki je iskrena, iskriva in ganljiva knjiga, ki nas popelje skozi različna obdobja življenja patra Karla Gržana. Zgodba, zaznamovana z iskanjem notranjega miru in lastne resnice, je zapisana s pronicljivim peresom Jureta Aleksiča.

V tej izjemni knjigi se odstira zgodba o skromnosti, služenju ljudem in sledenju zgledu svetega Frančiška. Poglobljeno razmišljanje o lastnih odločitvah, resnici ter iskanju ravnovesja je ključno sporočilo te knjige, ki bo prebudilo misli vsakega bralca.

Knjiga Mir je v Sloveniji na lestvici najbolj zaželenih knjig v letu 2023!

Pater Karel Gržan nas v svojem avtobiografskem romanu spodbuja k razmisleku o notranjem miru ter o tem, kako ga lahko ohranjamo v različnih življenjskih situacijah.
Iskreno in brez dlake na jeziku nam pripoveduje o svojem otroštvu, ljubeči družini, šolanju, duhovniškem poklicu in razburljivih situacijah na življenjski poti. Zaradi disleksije mu je že v prvem razredu grozila skorajšnja premestitev v posebno šolo. Ta izkušnja se je kasneje izkazala za temelj njegovega doktorata in premoščanja drugih življenjskih ovir.

Pater Gržan nam približa duhovniški poklic, ki ga je sprejel kljub začetnim pomislekom svojih staršev. Tudi pri delu si ni izbral lahkih poti – da bi lahko razumel stiske ljudi, se je podal v brezdomstvo in izkusil samoto. Razkriva nam svoje izkušnje z brezdomstvom, notranjimi stiskami ter ustanavljanjem človekoljubnih organizacij za pomoč ljudem na dnu.

Kot sam pravi, v knjigi ni patra Karla, še manj dr. Gržana, je samo Karli.

Gržanove izpovedi se dotikajo njegovega boja z deloholizmom in izgorelostjo, ki ga je, kot sam pravi, na koncu tudi zlomila. Osvetli nam svoje izzive s cerkvenim vodstvom in birokracijo, pogled na šolstvo, cerkev, celibat in ljubezen. Sporoča nam, da je pomembno biti pozoren predvsem na to, kar nam je v življenju dano, česa se lahko veselimo, saj hvaležnost v zavedanju lepega krepi srce in svetli misli, da se lažje spoprimemo s težjimi preizkušnjami. Izredno pomembno pa je tudi, da vemo, kam lahko gremo, ko nam je hudo!

Za vse, ki vas zanima ogled megalitov s patrom Karlom sporočamo, da bo prvi tak izlet 9. novembra 2024, podrobnosti prijav in lokacije objavimo najkasneje septembra. Zbor v Jurkloštru. Za več podatkov in prijavo vam je na voljo gospa Marta Veder po e-pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Pater Karel vam želi lepo poletje, obilo miru in vse dobro!

Mir - pater Karel Gržan (trda vezava) 25,00 € kos

Pretekli dogodki

Praznovanje 18. obletnice založbe Chiara

 • Kdaj: 13. junij 2024 ob 11. uri
 • Kje: Založba Chiara, Ježa 90, Ljubljana - Črnuče

Katjuša Štingl predstavlja svoj pesniški prvenec Še živim

 • Kdaj: 4. junij 2024 ob 20. uri
 • Kje: Publika Bar Klub, Ljubljana

Mark Žitnik Strle predstavlja svojo novo knjigo Kavč

 • Kdaj: 15. maj 2024 ob 19. uri
 • Kje: Hotel One66, Ljubljana

Predstavitev knjige Svetilnik - Marko Pavliha

 • Kdaj: Več terminov
 • Kje: Različni kraji po Sloveniji

Predstavitev knjige Jasna pot Neli Vintar

 • Kdaj: 16. april 2024 ob 18. uri
 • Kje: Domus Medica

Vsi pretekli dogodki

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si

Brezplačni prevzem:
od ponedeljka do petka med 8.30 in 15.00