Delavnica NuDanza – ples narave

Delavnica NuDanza – ples narave

  • Kdaj: September 2024
  • Kje: Moj korak, Vilharjeva 3, Ljubljana

Globoko v tebi, narava pleše sveti ples elementov. Poznaš njihov ritem? Prepoznaš njihovo obliko, okus, barvo?  Slišiš njihov zvok? Na začetni delavnici NuDanza Starter se boste učili, kako prepustiti telo “naravnim elementom” zemlji, vodi, ognju, zraku in kaosu.....

Kot prva bo na vrsti delavnica, imenovana »Ples narave«. V okviru delavnice se bomo naučili, kako telo prepustiti »naravnim elementom« – zemlji, vodi, ognju, zraku in kaosu.

Poleg specifičnih (a zelo preprostih) gibov je za vsak element značilna tudi določena vrsta dihanja. Ples elementov na globoki telesni ravni razbija iluzijo, da smo ločeni od narave in drugi od drugih.

NuDanza je skupno ime za paleto plesnih tehnik, ki ustvarjajo močne osvobajajoče izkušnje. Če bi radi ples izkusili v polnem pomenu besede, je NuDanza prava izbira za vas. Lahko vam da zagon, vas osvobodi, izpopolni – in vse to brez odvečnih dodatkov in v okolju, ki ga lahko imenujete »duhovno«, a je v prvi vrsti človeško in svobodno.

Delavnica bo potekala v Ljubljani, in sicer v plesni dvorani DEVI joga centra. Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavami!

Kdaj: september 2024  (v soboto od 9. do 20. ure in v nedeljo od 9. do 13. ure).

Lokacija: plesna dvorana Moj korak, Vilharjeva cesti 3, Ljubljana

Lokacija: plesna dvorana Moj korak, Vilharjeva cesti 3, Ljubljana

Cena: 130,00 eur

Prijave na: E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.,  T: 01 5341 252 

Voditeljica Emina Ahmetović (delavnica poteka v hrvaškem jeziku).

Obiščite spletno stran NuDanze

Vtisi z delavnice:

Urška:

Danes, dan po vikend delavnici NuDanze, se je po polnem vikendu skupaj s telesom umiril tudi um. Vtisi se postopoma premikajo od »kaosa« k bolj jasni sliki in se kot taki iz ure v uro bolj definirajo. Kako jaz vidim in čutim NuDanzo v tem trenutku? Najprej je bila sproščenost, ponovno spoznavanje svojega telesa, bujenje spečih udov in organov. Sledi povezovanje s sabo, s tem kar sem v resnici. Puščam telesu, da mi to pokaže. In mi pokaže! Sprejeti moram to, si priznati tako svoje šibke točke, kot ozavestit močnejše. Paleta čustev si v ritmu utira pot navzven, se v energetsko polnem prostoru pokaže, pomeša ter vrne nazaj kot pomirjenost, sproščenost, sprejemanje. Nepozabno!

Hvala za to izkušnjo!

Sašo

»Težko je v besedi ali nekaj stavkih prenesti lepoto pravkar končane delavnice. Bilo je tako lepo…Bil je ples, ki se je plesal sam od sebe. Ničesar naučenega, nobenih omejitev…samo gibanje telesa, ki bi si ga drznil plesati samo v samoti. A to skrito je hotelo ven, telo je začelo govoriti samo zase... Na momente se je pojavil tako globok mir, taka povezanost z vsemi…lahko sem zaprl oči a čutil gibe drugih. Bili so momenti, ko sem se zlil z njihovimi gibi…spontano.

Na trenutke sem občutil radost, od katere bi lahko zajokal.

Bilo je enostavno pristno veselje.« 

Sonja:

"Odmalena sam bila strastveno zaljubljena u ples, pa je bilo prirodno da me prilikom istraživanja duhovnosti privukao duhovni ples. Radionica NuDanca u Ljubljani oduševila me od prvog trenutka i otvorila vrata novim dimenzijama plesa, kao i novim dimenzijama pokreta. Iznenadilo me s koliko energije smo svi zajedno plesali tijekom ta dva dana! Posebno me oduševila ideja da su na radionici plesali i ljudi koji do tada nisu bili toliko strastveni prema plesu kao ja, a tamo su plesali kao da to rade cijelog života!"

Suzana:

"Ko se ljudje povežemo na tako lepi in intimni ravni, ko se različne namere srečajo v isti točki, ko usta nikakor ne morejo zapustiti položaja nasmeha, ko noge same od sebe poplesavajo v vseh ritmih, takrat z gotovostjo opišemo, da smo srečni... v duhu in telesu....in k temu počutju si s svojo toplo in iskreno energijo prispevala tudi ti...izkušnja je bila čarobna...druženje s tabo tisto pravo, človeško, to kar v vsakdanjiku velikokrat pogrešamo...ni velikokrat, da nam zavore, strah, nelagodje odidejo in jih zamenjajo občutki globoke povezanosti, ljubezni in zlitja z vsem...

Hvala, Emina, da sem doživela nepozabno izkušnjo..."

Pretekli dogodki

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si