fbpx

Odločitev za ljubezen: 100 pričevanj slovenskih vegank in veganov

odloitev_za_ljubezen
5 5 1 Product
Redna cena: 27,00 € Vaša cena: 27,00 €
100 pričevanj slovenskih veganov
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Sara Zupan
Mehka vezava
331
Slovenski

Zupanova pravi, da ljudje, ki so se opogumili in se izpostavili za namen te knjige, predstavljajo majhen delček v mozaiku najbolj rastočega gibanja na svetu ta hip. In vendar je vsak od njih izjemno pomemben.

Odločitev za ljubezen: 100 pričevanj slovenskih vegank in veganov; Sara Zupan

Avtorica Sara Zupan: »So vegani neka posebna vrsta prežvekovalcev, ki jedo samo travo? So nekaj vmes med ljudmi in živalmi? So bledi, anemični, anoreksični pol-ljudje, pol-zombiji? So čudaki, nasilneži, vsiljivci, morilci ubogih nedolžnih rastlin? Ne! Vegani so ljudje kot vsi, ljudje kot ti in jaz. Od drugih se ločijo le po tem, da jim ni vseeno. Ločijo se po tem, da so odprli srce, vklopili možgane in začeli razmišljati z njimi – zato jih namreč imajo. Vegani preprosto ne dovolijo drugim, da bi mislili in odločali namesto njih. V sebi so prebudili sočutje, empatijo – najvišjo človeško odliko. Zato nočejo več podpirati nasilja in izkoriščanja, namesto tega hočejo ljubezen in mir. Vse to se začne – na krožniku.«

Zupanova pravi, da ljudje, ki so se opogumili in se izpostavili za namen te knjige, predstavljajo majhen delček v mozaiku najbolj rastočega gibanja na svetu ta hip. In vendar je vsak od njih izjemno pomemben. »Idejo za pričujočo knjigo sem dobila sredi poletja 2019. Razmišljala sem, da bi bil že čas, da bi nekdo malce razbil ta večni mit o čudnih veganih, ki so podhranjeni, anoreksični, skoraj prosojni od samega pomanjkanja, po drugi strani pa fanatični, agresivni, vsiljivi, napadalni in malodane nori.

Pomislila sem, da bi bilo dobro zbrati osebna pričevanja čim več ljudi, ki se prehranjujejo in živijo na ta način, in tako prikazati, kakšni so vegani v resnici. Kako razmišljajo, kaj in kako jedo, zakaj tako jedo. Sicer bi ta skupina ljudi še vedno predstavljala samo majhen izsek, le delček vseh veganov v Sloveniji (da ne govorimo o svetu), pa vendar je običajno tako, da lahko že nekaj posameznikov kar dobro predstavlja večino."

V košarico

Sara Zupan je rojena leta 1986 v Postojni. Je samozaposlena v kulturi kot književnica in lektorica. Diplomirala je iz primerjalne književnosti in literarne teorije na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Piše poezijo in prozo, je avtorica literarnega bloga Sladostrastnica. Njen prvenec, roman, Zapiski nore sladostrastnice, je izšel novembra 2018 pri založbi Primus. Trenutno na objavo čakata še nadaljevanje prvega romana in tretji roman. Je tudi borka za pravice živali in veganska aktivistka. S partnerjem in sinom živi v Postojni.

Morda bi vas zanimalo še

Rezultati 9 - 10 od 10
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si