Brezplačna dostava pri naročilu nad 35 €
Brezplačna dostava nad 35€
Varen nakup
ko telo rece ne

Ko telo reče ne

Gabor Maté
Dr. Gabor Mate v razumljivem jeziku povzame najnovejša znanstvena odkritja o vlogi stresa in čustev pri razvoju različnih bolezni
PPC: 27,00 € Vaša cena: -7%27,00 €25,11 € kos
+
Na zalogi, dobava takoj!

Podrobnosti

Gabor Maté
Mehka vezava
362
Slovenski
Koda 9789617090048K
Oceni
5 5 1 Product

Knjiga razgrne odkritja sodobne znanosti, ki potrjujejo intuitivne zaznave starodavne modrosti.

Ko telo reče ne; Gabor Maté

Hkrati pa nastavi ogledalo naši družbi, zagnani v stres, da bi lahko prepoznali, kako na nešteto nezavednih načinov sami pripomoremo k nastanku bolezni, ki nas pestijo kakor kuga. to ni knjiga receptov, vendar lahko deluje kot katalizator za osebno preobrazbo. recepti pridejo od zunaj, preobrazba pa sledi od znotraj. Če pridobimo zmožnost, da se iskreno, sočutno in z nezastrtim pogledom zazremo vase, lahko prepoznamo, kaj potrebujemo, da bi poskrbeli zase. Lahko vidimo področja jaza, ki so bila prej skrita v temi. 

Ta provokativna in čudovito napisana knjiga vam bo razkrila nova spoznanja o vplivu stresa na naše zdravje. V njej dr. Gabor Mate v razumljivem jeziku povzame najnovejša znanstvena odkritja o vlogi stresa in čustev pri razvoju različnih bolezni, vključno s srčnimi obolenji, diabetesom,sindromom razdražljivega črevesja, multiplo sklerozo, artritisom in rakavimi obolenji. 

Čustva, kot je na primer jeza, imajo skupaj z našim imunskim sistemom nalogo, da varujejo naše meje. Ko takšna čustva potlačimo, obenem potlačimo tudi naravni imunski odziv. Pri nekaterih ljudeh imajo takšni obrambni mehanizmi ravno nasprotni učinek od želenega, saj telo uničujejo, namesto da bi ga zaščitili.

V knjigi Ko telo reče ne - bomo prišli do odgovorov na naslednja vprašanja:

  • Kakšna je cena naše otopelosti do nas samih, ko ne vemo več, kaj zares čutimo?
  • Kaj narediti s svojimi potlačenimi čustvi?
  • Kaj pomeni neprepoznavanje sporočil, ki jih pošiljajo naša »nezavedna«, potlačena čustva?
  • Kako se lahko zgodi, da ne znamo prebrati svojih lastnih čustev in občutkov?
  • Kaj je s stres?
  • Kako se lahko stres preobrazi v bolezen?
  • Kako lahko stres spodbuja razvoj malignih obolenj.
  • Kakšni osebnostni vzorci ali življenjske okoliščine se lahko vpletajo v telesne obrambne mehanizme, da omogočijo že navzočim rakavim celicam, da se razmahnejo?
  • Kako zlahka ste v svojem življenju rekli ‘ne’ stvarem, ki so bile za vas v resnici prej zoprnija, kakor da bi vam bile koristne?«

O knjigi:

»Gabor Maté se kot zdravnik, avtor in raziskovalec zazre v svoje bolnike ter jih vidi in spregleda v celoti. Zanj ni dovolj, da vidi samo njihovo bolezen, temveč ga zanima podlaga, na kateri je bolezen nastala, torej človek kot celota. V knjigi Ko telo reče ne brez zadržkov razišče notranje vzgibe in vodila človekovega obstoja ter pri tem odpira tudi svoja čustva iz preteklosti z namenom, da nas osvobodi našega lastnega zanikanja in sramu pred samodejnimi notranjimi vzgibi, da bi potlačili svoja čustva, občutke in zaznave.

Skozi zgodbe, primere in njegove lastne uvide nam daje dovoljenje ter nas spodbuja, da tudi sami pogledamo vase, se zazremo v svoja življenjska področja, kjer si še vedno ne upamo iskreno presoditi, kaj je dobro za nas in kaj nam škodi.«

Asya Širovnik Moškon, terapevtka,
predavateljica, duhovna voditeljica in ustanoviteljica Mednarodne šole napredne transcendentalne hipnoterapije

V košarico

gabor_mate_2142767421.jpg

Gabor Maté, dr. med., je avtor knjižne uspešnice Ko telo reče ne: skriti stres terja davek, z Gordonom Neufeldom pa je napisal knjigo Otroci nas potrebujejo: zakaj so starši pomembnejši od vrstnikov. Maté v svojih delih prepleta znanstvene raziskave, posamične anamneze ter svoja lastna spoznanja in izkušnje ter predstavlja širok pogled, ki izobražuje ljudi in jim vliva moč, da se lahko zavzemajo za svoje zdravljenje in zdravljenje tistih okrog sebe. Imel je ordinacijo družinske medicine, ukvarjal se je s paliativno oskrbo in delal z zasvojenci in zasvojenkami v vancouvrski soseski Downtown Eastside.

Želite, da vas obveščamo o novostih na naših policah, ugodnostih in dogodkih?

Prijavite se na naše e-novice!

ZALOŽBA CHIARA
CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1231 Ljubljana - Črnuče

T: 01 534 12 52
E: prodaja@zalozba-chiara.si

Brezplačni prevzem:
od ponedeljka do petka med 8.30 in 15.00