fbpx

Rdeča zarja

rdeca-zarja
4.4375 5 32 Product
Redna cena: 24,90 € Vaša cena: 24,90 €
Knjiga, ki z bogato vsebino slavi modrosti naših prednic
Na zalogi, dobava takoj!

Specifikacija

Vesna Juvan
Mehka vezava
289
Slovenski

Menstruacija je nekaj čemur bi se večina sodobnih žensk z veseljem izognila. Pa je to pametno?

Vesna Juvan; Rdeča zarja

Številne ženske se vsak dan sprašujemo kdo smo, kaj pomeni biti ženska in kako kvalitetno preživeti v sodobnem, ponorelem svetu. Zakaj nam to ni jasno?
Pozabile smo, kdo ženska je. Potem smo pozabile še, da smo pozabile, kdo ženska je.
In sedaj tavamo. Trudimo se preživeti. Skušamo najti smisel. Skušamo najti poslanstvo. Skušamo najti sebe, celo sebe.
Menstruacija je pozabljena, njena moč in njeni čari nas ne zanimajo. Vse kar vemo je, da je neprimerna, da nas ustavi in nam prepreči, da bi ˝normalno˝ živele. Pa vendar je menstruacija tista, ki nas lahko s pomočjo moči maternice ˝rodi˝ v vsej svoji polni ženskosti in lepoti.

Sanja Lončar je v njej napisala celo poglavje o zdravilnih zeliščih, s katerimi si lahko ženske pomagamo pri težavnih krvavitvah, Ana Drevenšek je spregovorila o opazovanju arhetipov skozi menstrualni cikel, objavljeni pa so tudi rezultati edine slovenske raziskave menstrualnega cikla 50 odtenkov menstruacije.

Knjiga Rdeča zarja nam skozi pozabljeno umetnost menstruiranja, spet in na novo odkriva kaj menstruacija lahko je in kako jo uporabiti za to, da bo naše življenje bolj polno, bolj zadovoljno in bolj prežeto z ženstvenostjo, bolj prežeto z nami. Zato, da se bomo spet spomnile kdo smo.

Če ste ženska, potem globoko v sebi skoraj zagotovo čutite slutnjo, da bi moralo biti življenje nekaj večjega, nekaj bolj veličastnega in nekaj bolj sočnega kot zgolj samo preživetje iz dneva v dan. Tudi če vaše življenje ni slabo ali nezadovoljujoče, imate v sebi to slutnjo. Slutnjo nečesa večjega ... nečesa kar se še ni razkrilo in samo čaka, da zaživi. Slutnjo, da nekaj manjka, nekaj pomembnega.... 

 V košarico

vesna-juvan-200x300_2081437600.jpg

Avtorica Vesna Juvan o sebi rada razmišlja kot o strastni raziskovalki življenja. Verjame namreč, da o njem ne vemo kaj dosti. 

Kadar ne raziskuje menstruacije, vodi delavnico ˝Srce & Maternica˝ in ˝Delavnice za maternice z odgovornimi lastnicami˝. Tu se ženske v intimnem krogu somišljenic naučijo povezovati z maternico, centrom ženstvenosti, avtentične moči, notranjega vodstva, radosti in vitalnosti.

 V prostem času najrajši pleše tango, dela acroyogo in se zgublja v naravi.

Morda bi vas zanimalo še

Rezultati 1 - 8 od 12
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si