fbpx

Ščepec rešitve

epec_reitve
4.6 5 5 Product
Redna cena: 33,00 € Vaša cena: 30,84 €
RAZPRODANO - KNJIGA TRENUTNO NI DOBAVLJIVA!
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh
Vezava

Specifikacija

Sanja Lončar, Sabina Topolovec, Marija Kočevar Fetah, Nadja Baćac
Mehka vezava
415
Slovenski
17 x 22 cm

RAZPRODANO

Še sanja sem nam ne, koliko težav lahko omilimo ali celo ozdravimo s ščepcem začimb, ki jih morda že imamo na vrtu, okenski polici ali v kuhinji.

Ščepec rešitve; Sanja Lončar, Sabina Topolovec, Marija Kočevar Fetah, Nadja Baćac

Ali ste vedeli, da že minimalna količina muškatnega oreščka preprečuje nastajanje kariesa, da čaj iz bazilike redči kri vsaj tako učinkovito kot zdravila, da imamo na voljo vsaj deset začimb, ki uspešno zavirajo nevarne bakterije, kot sta E. coli in salmonela, nekatere pa so celo kos tudi bakterijam Helicobacter pylori ter bakterijam, odpornim na antibiotike. Z njimi si lahko veliko bolj varno kot s sinteznimi zdravili uravnamo tudi sladkor in holesterol.

Moč začimb ni le kozmetične narave. Nešteto resnih znanstvenih raziskav, ki jih predstavljamo v tej knjigi, potrjuje, da so v velikem številu primerov začimbe enakovredne, neredko pa tudi močnejše od sinteznih zdravil, ki so jih testirali vzporedno.

Ali ste vedeli, da vsebujeta 2 grama cimeta več antioksidantov kot pol kilograma dušenega brokolija? Da 15 gramov peteršilja vsebuje toliko antioksidantov kot dve jabolki? Če torej nimamo veliko prostora, je bolje na vrtu ali balkonu pridelati kakšen gram začimb kot nekaj kilogramov krompirja ali solate.

Z začimbami lahko zmanjšamo tudi potrebo po različnih kemikalijah v hiši. Nekatere uspešno odganjajo muhe in komarje, druge opravijo z molji, tretje preprečujejo nastanek plesni, ali jih lahko celo preženejo s stene.

In zakaj o vsem tem vemo tako malo? Zakaj danes uporabljamo manj začimb kot kadar koli prej?

Zakaj jih je industrija izgnala iz hrane in jih nadomestila s pogosto škodljivimi kemikalijami?

Čas je, da tudi na tem področju stopimo korak nazaj (ali naprej) - k sebi in k naravi. Prihranili si bomo veliko težav in veliko denarja ter si pridobili nova spoznanja o razsežnostih stvarstva, ki nas obkroža.

V košarico

Morda bi vas zanimalo še

38,00 € Ščepec védenja - 2. razširjena in dopolnjena izdaja
Sanja Lončar, Sabina Topolovec, Marija Kočevar, Nadja Baćac
Rezultati 1 - 1 od 1
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si