fbpx

Samomor s sladkorjem

samomor_s_sladkorjem_995535864
5 5 1 Product
Redna cena: 14,94 € Vaša cena: 13,90 €
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

Nancy Appleton & G. N. Jacobs
Mehka vezava
214
Slovenski

Samomor s sladkorjem - Zakaj nas sladkosnednost ubija

Gre za nevaren, bel prah, ki povzroča odvisnost in je zelo razširjen po vsej državi. Ni nezakonit. Pravzaprav ga najdemo na ali poleg otroških igrišč, šol, delovnih mest, domov in dopustniških krajih. Dejansko ga zasledimo v skoraj vsej hrani in vseh napitkih, in ko smo enkrat zasvojeni z njim, odvisnosti ne moremo zlahka premagati.

Ta škodljivi beli prah je sladkor. Nekoč smo ga krivili le za zobno gnilobo in pridobivanje telesne teže, danes pa ga povezujemo z vrsto bolezni kot so rak, epilepsija, demenca, hipoglikemija, debelost in še marsikatera druga. V tej knjigi, nam izvedenka za odvisnost od sladkorja dr. Nancy Appleton in pisatelj G. N. Jacobs ne bosta razkrila le tega, kako ogromne količine sladkorja v resnici uživamo, temveč nam bosta predočila povezavo med našo trenutno krizo v zdravstvu in sladkosnednostjo.

 

Samomor s sladkorjem se začne z zgodbo o bitki dr. Appletonove z njeno lastno odvisnostjo od sladkorja. Nato pisatelja raziščeta vse zastrašujoče (in javnosti manj znane) stvari, ki so posledica pretiranega uživanja sladkorja – od večje dovzetnosti za razvoj bolezni do neuravnovešene telesne kemije. Spregovorita tudi o različnih znanstvenih metodah merjenja vpliva sladkorja na glukozo v krvi in pojasnita, zakaj se pri izbiri živil ne smemo zanašati le na omenjene statistike. Pisatelja predstavljata pretresljive informacije o količini sladkorja, ki ga zasledimo v mnogih priljubljenih živilih in napitkih, ter poglobljena pojasnila o boleznih, ki jih danes povezujemo s pretiranim uživanjem sladkorja. Dr. Appletonova na koncu ponudi preprost načrt in recepte, kako izločiti sladkor iz svojega vsakdanjega življenja.

Kot otroci smo bili uročeni z oglasi, ki so nas navadili na sladka živila. Je sploh čudno, da le maloštevilni odrasli uspemo videti temno plat sladkorja? Samomor s sladkorjem osvetljujejo to odvisnost in nam pomaga narediti prvi korak na poti do zdravja.

Morda bi vas zanimalo še

Rezultati 1 - 2 od 2
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si