fbpx

Požgani možgani

pozgani_mozgani
4.52632 5 38 Product
Redna cena: 26,90 € Vaša cena: 24,90 €
Kdo so "tihi ubijalci" naših možganov?
Hitra dobava, običajno v 1-3 delovnih dneh

Specifikacija

David Perlmutter
Mehka vezava
384
Slovenski

Presenetljiva resnica o žitaricah, ogljikovih hidratih in sladkorju – tihih ubijalcih vaših možganov.

Požgani možgani; David Perlmutter

»Tu sem zato, da vam dopovem, da geni prav nič ne odločajo o usodi vaših možganov. Da bolezen ni neizbežnost. In tudi če trpite od katerega drugega tipa možganskih motenj, recimo od kroničnega glavobola, depresivnosti, epilepsije ali skrajnih menjav razpoloženja, ni nujno, da je krivec vkodiran v vaši DNK. Pač pa gre krivdo iskati v tem, kar jeste.«

Tukaj lahko slišite posnetek oddaje Sobotno branje.

David Perlmutter je mednarodno priznani nevrolog in specialist za nutristiko. Za svoj inovativni pristop k zdravljenju nevroloških motenj je prejel številne nagrade; med drugim je bil s strani National Nutritional Foods leta 2006 razglašen za zdravnika leta. V zakladnico svetovne medicinske literature je prispeval mnogo temeljnih raziskav in se hkrati podpisal pod številne knjige. Med odmevnimi naslovi najdemo The Better Brain Book in Raise a Smarter Child By Kindergarten ter nenazadnje Požgane možgane, knjigo, ki je pristala na prvem mestu knjižnih uspešnic New York Timesa in bila do danes prevedena že v 26 jezikov.

Ko je nedavno izvirno izšla knjiga Požgani možgani, je tako med strokovnjaki kot laiki zelo razburila duhove. Dr. David Perlmutter je z njo dregnil v osje gnezdo, saj je širši javnosti predstavil problematično povezavo med načinom prehranjevanja in zdravjem možganov, ki jo je medicina (pre)dolgo potiskala v kot. Podkrepljeno z najnovejšimi znanstvenimi dognanji Perlmutter pojasnjuje, da degenerativne bolezni možganov niso nujno zapisane v naših genih, ampak da lahko krivca zanje pogosto najdemo kar v naši prehrani. Požgani možgani niso le še ena v vrsti knjig o dieti ali zdravstveni preventivi, temveč gre za knjigo, ki v osnovi spreminja pravila igre in smiselno nadaljuje zgodbo Paleorecepta (Robb Wolf) in Mastne laži (Robert H. Lustig). Z nasveti v Požganih možganih bodo vaši možgani ostali zdravi, čili in bistroumni, tveganje za razvoj bolezni, ki bi iz vas naredila mentalnega invalida in skrb za vas prevalila na vaše bližnje, pa se bo občutno zmanjšala. Bi radi tudi na stara leta ohranili zdrave možgane in zadržali prvovrstne intelektualne sposobnosti? Potem začnite brati to knjigo.

 

V košarico

Morda bi vas zanimalo še

Rezultati 17 - 17 od 17
Vir prijave

segmentiranje

Name *

Naročite E-novičke
Vsak mesec izžrebamo praktično nagrado.
Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

CHIARA B. d.o.o.
Ježa 90, 1000 Ljubljana
Pokličite nas: 01 534 12 52
Email: prodaja@zalozba-chiara.si